• Pi. apr 19th, 2024

Zvolen zažil neskutočný deň detí

Autor IMG_1979

jún 1, 2015 , ,
ludia-na-pustom-hrade
Na Pustom hrade bolo doslova telo na telo. Fot: ZV-podujatia

Dať výstižný prívlastok MDD, ktorý sa konal 31.5.2015 by bolo rozhodne ťažké, nakoľko tento sviatok detí bol rozhodne za posledné roky najpôsobivejší.

Musí sa uznať, že mesto Zvolen si dalo záležať a doslova vycibrilo každý bod programu do najmenších detailov.  Vzniklo podujatie,  na ktorom sa v závere na Pustom hrade stretlo naraz a vychutnávalo si slnečné počasie doslova mega ľudí.

Pekne však poporiadku

Začiatok podujatia bol ako zvyčajne na trávnatej ploche pri fontáne, kde sa o deti postarala Zvolenská 7, ktorá im pripravila okolo stromov stojany s výkresmi,  na ktoré si mohli kresliť a ukázať tak svoj talent. Tradične veľký záujem bol o Jozefa Kajana a jeho airbrush, čiže striekanie na telo.

Pomedzi to prišli žongléri, ktorí zabavili deťúrence pekným žonglérskym vystúpením a potom začalo predstavenie Divadla pri kolkárni pod názvom Smiechotisko v podaní  známych hercov Barbory Špánikovej a Daniela Výrostka.

Samozrejmosťou boli aj členovia OZ Slatinka, ktorí pripravili enviroaktivity a okrem toho tu bolo možné doniesť nejaké hračky a iné veci, ktoré budú odoslané deťom na vojnou postihnutú Ukrajinu.

Aj napriek tomu, že tu vládla super atmosféra,  to najlepšie sa začalo odvíjať pod Pustým hradom. Po 9-tej sa začalo podujatie pod názvom Rozprávkové kráľovstvo. Pointa toho všetkého bola v tom, že na začiatku si bolo treba zobrať kartičku a postupne sa cestou na Pustý hrad zastaviť na rôznych stanovištiach a plniť súťažné úlohy.

Za každé správne absolvovanie stanovištia dostalo dieťa na kartičku jedno písmenko a z nich  bolo treba zložiť správne znenie tajničky.

Každý odovzdaný lístok hore na Pustom hrade bol zaradený do tomboly o hodnotnú cenu. Okrem toho dostal každý špekáčik  a chlebík, pri ohnisku si našiel ražeň,  nachystané drevo a mohol si ho spoločne s rodinou opiecť.

V rámci kultúrneho programu bolo predstavenie s názvom O hlúpej žene, ktoré odohrali členovia Divadla Zelienka.

Nuž,  na záver sa dá len povedať, že to bolo viac než super a som zvedavý, či sa ešte stane, že v jeden deň na jedno podujatie príde toľko ľudí,  ako na tento Medzinárodný deň detí.

Fotografie

Článok a foto: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading