• Pi. apr 19th, 2024

Pachute politiky plus Jozefa Bilyho boli pokrstené v knižnici

Autor IMG_1979

jún 14, 2015 , , ,
pachute-politiky-plus-krst
Krst knihy. Foto: ZV-podujatia

Korením a soľou, spevom a múdrym slovom od krstných rodičov bola uvedená do života  jedna knižka plná politických aforizmov.

V utorok 9.6.2015 sa o 15.30 hod. uskutočnila prezentácia novej knihy pod názvom Pachute politiky plus regionálneho autora Jozefa Bilyho.

Samotné podujatie sa konalo v študovni a čitárni Knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene a okrem krstných rodičov Alžbety Staníkovej a a krstného otca prišli aj herci divadla Jozefa Gregora Tajovského Richard Sanitra a Svetlana Sarvašová.

Ako bolo v úvode spomenuté, práve herci divadla bolo tí, ktorí čítali úryvky z knižky a Svetlana Sarvašová zaspievala pár piesní.

Krstilo sa korením, ale krstný otec ešte pridal soľ, pretože ako povedal, dobré slovo je slovo zeme a Jožko a jeho aforizmy sú nielen štipľavé, ale sú aj múdre a inteligentné a je to dobrá správa pre nás pre všetkých, tak si myslím, že okrem toho korenia aj štipka soli nezaškodí.

A čo odkázali krstní rodičia tejto knižke?

Ja želám tejto knižke, aby mala dlhý a krásny život, aby mala veľa čitateľov, aby sa stala ozdobou každej knižnice, aby sa z nej poučili voliči  aj politici a aby to bol ten najlepší volebný program pre Slovensko.

Alžbeta Staníková zaželala autorovi hlavne veľa zdravia, veľa spokojnosti, veľa radosti do života, aby ešte napísal veľmi veľa takýchto kníh, lebo toto je štrnásta a  to je taký pubertálny vek a chcem, aby si sa Jožko  dožil a aby si vydal toľko kníh, aby tie knihy mali aj svoj dôchodcovský vek, takže nech sa darí.

Fotografie

Článok a foto: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading