• St. apr 24th, 2024

Vo Fun zóne sa debatovalo nielen o dobrovoľníctve

Autor IMG_1979

aug 6, 2015 , ,
dobrovolnictvo-fun-zona
Zľava: Mgr. Eva Ježovičová, Jana Matejzelová, Sanja Nikolov, Silvia Husáriková a Milan Gergel . Foto: ZV-podujatia

Môžeme prežiť len vďaka zamestnaniu?

Možno je to zvláštna otázka, ale práve o téme dobrovoľníctva, zamestnania a všetkého okolo toho sa debatovalo v utorok 4.8.2015 v priestore Fun zóny na Zvolenskom námestí.

Táto diskusia z cyklu diskusií bola už v poradí tretia, predchádzajúce boli o verejných priestoroch a pred nedávnom o aktuálnej a pálčivej téme a to o cyklodoprave.

Na tomto stretnutí sa rozoberala nielen téma dobrovoľníctva, ale nakoľko skladba hostí, ktorí prijali pozvanie a prišli (Silvia Husáriková z Organizačného odboru MsÚ, Milan Gergel z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, Jana Matejzelová z Centra dobrovoľníctva, dobrovoľníci a Sanja Nikolov – bývalá podnikateľka, dnes koordinátorka KC OKO, ale aj dobrovoľníčka) sa dotýkala práve tejto oblasti. 

Nedebatovalo sa len o dobrovoľníctve ako takom, diskusia bola určená všetkým, ktorých zaujíma téma povolania, zamestnania, práce, poslania a podobne.

Úlohy moderátorky sa zhostila tak ako po dva minulé razy Mgr. Eva Ježovičová, referent pre styk s verejnosťou Zvolen.

Poďme si aspoň v skratke povedať,  o čom jednotliví  hostia hovorili. Ostatné, respektíve celý záznam tejto akcie si môžete pozrieť na priloženom videu.

Silvia Husáriková z Organizačného odboru MsÚ – hovorila o aktivitách, ktoré pripravovali vo svojom voľnom čase, či už sa jednalo o akciu venovanú dôchodcom pod názvom Čaj pre seniorov, ktorá sa koná v zimnom období ako aj o pomoci a rozdávaní kapustnice pre ľudí bez domova. V druhej časti hovorila aj o tom, aký je záujem potencionálnych uchádzačov o zamestnanie nielen na Mestskom úrade, ale globálne pre mesto Zvolen.

Milan Gergel z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny – rozprával o veciach z jeho každodennej kuchyne a aj o tom, ako je to momentálne s možnosťou zamestnať sa v meste Zvolen a aké vyhliadky, respektíve aká pozícia zamestnania je najžiadanejšia.

Sanja Nikolov, koordinátorka KC OKO – hovorila o svojej ceste od učiteľovania k začiatkom podnikateľky a následne k dobrovoľníctvu v rámci komunitného organizovania.

Jana Matejzelová – hovorila všeobecne o dobrovoľníctve ako takom 

Video

Už najbližšie sa môžete tešiť na ďalšiu super debatu, ale nebudeme viac prezrádzať, už onedlho sa dozviete, o čo pôjde.

22.8.2015 – Zvolenčan

zvolencan-2

10.8.2015 – Od slova k slovu 

od-slova-k-slovu-plagat

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading