• Št. apr 25th, 2024

Theo a Simon prišli šíriť osvetu o vode na námestie

Autor IMG_1979

sep 9, 2015 ,
valdenaire-rohfritsch
Zprava: Theo Rohfritsch (24) a Simon Valdenaire (25). Foto: ZV-podujatia

Už majú v pedáloch našlapaných viac ako 2500 kilometrov, kade chodia šíria osvetu o pitnej vode v krajinách tretieho sveta a v utorok 8.9.2015 prišli na svojich bambusových bicykloch do zvolenskej Fun zóny.

Reč je o dvoch Francúzoch – Theo Rohfritsch (24) a Simon Valdenaire (25), ktorí si dali za cieľ prejsť na bicykloch 21 krajín od rodného Francúzska až do Nového Zélandu a tak prejsť trasu dlhú 25 000 km a toto všetko absolvovať za niečo viac ako 12 mesiacov.

A toto dobrodružstvo (projekt) má jeden spoločný názov – Cycle for Water.

Jednou z 21 krajín, ktorými majú v pláne prejsť bolo aj Slovensko a okrem Bratislavy zašli na kus reči aj do nášho mesta, kde podebatovali o problematike pitnej vody so žiakmi tunajšej 1. ZŠ.

Stretnutie so žiakmi tejto školy nebolo náhodné, ale pramenilo z toho, že práve táto škola je zaradená do projektu neziskovej organizácie Živica – „Zelená škola

Možno sa niekomu teraz natíska otázka, prečo práve bambusové bicykle a na to s radosťou Theo odpovedal, že je to preto, že aj voda je predsa prírodný materiál tak ako aj bambus,  tak vlastne preto je to tak.

Všetko podstatné tu žiakom o samotnom projekte rozprával Theo Rohfritsch a jeho spolupútnik Simon Valdenaire si všetko dokumentoval na video a samotnú kameru mal pripevnenú na bambusovú selfie palicu.

Po cca hodine sa obaja spoločne rozlúčili a pokračovali vo svojom dobrodružstve.

Viac info o projekte nájdete na tejto stránke alebo aj TU

Fotografie

Článok a foto: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading