• Št. apr 25th, 2024

Postupne už pár vecí dalo mesto do poriadku

Autor IMG_1979

sep 14, 2015 , ,

most-kovacovsky-potok-6Po dvoch týždňoch sa opäť hlásim s aktuálnou situáciou a v podstate som nechal tie dva týždne kompetentných v meste Zvolen na doriešenie zopár záležitostí, ktoré boli už predtým nahlásené na portál Odkaz pre starostu.

Prvá vec, ktorá bola už v polovici augusta nahlásená bol most cez Kováčovský potok. Musím povedať, že som mal obavu, že opäť dôjde len na nejaké to kozmetické riešenie situácie, ale keď to začali rozoberať tak sa dalo tušiť, že to nebude len také látanie, ale niečo viac.

Veru, po mesiaci je jedna časť mosta viac než slušne zrekonštruovaná a je až  prekvapujúce, prečo sa to doteraz takto komplexne neriešilo, ale vždy sa to len látalo. Nuž, tak či onak je to spravené a možno sa v najbližšom čase dočká aj druhá strana mostu tak, ako sa povie v krčme, daj si ešte za jeden, aby si nekríval.

Druhý podnet bol zvláštne uzamknutý poklop na šachte pri pamätníku Valaška. V podstate sa dá povedať, že síce táto vec možno nebola takého kritického razenia, ale v okolí  na trávnatej ploche a ešte k tomu na námestí dosť pobehujú zvedavé deti.

Na problém zareagovala na portáli Odkaz pre starostu Ing. Anna Bešinová, vedúca odboru výstavby, dopravy a ŽP  v tomto znení:

Dobrý deň,

šachta je momentálne používaná sporadicky, nenachádza sa v nej nič, čo by bolo možné odcudziť alebo poškodiť. Nič,  čo by spôsobilo ohrozenie. Zámok bude vymenený a zaistený tak, aby šachtu nebolo možné otvoriť.

Takže toto boli tohtotýždňové dva podnety, na ktoré upozorňujem a dúfam, že o týždeň sa opäť niečo dá do poriadku. Avšak, ak viete o niečom, čo je podľa Vás v neporiadku v meste Zvolen dajte nám vedieť na adrese zv-podujatia@live.com a pôjdeme sa na to pozrieť a možno sa podarí niečo poriešiť.

Palec hore – vyriešené

Palec dole – nevyriešené

Fotografie

Článok a foto: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading