• Pi. apr 19th, 2024

Školáci navštívili karanténnu stanicu na Balkáne

cvc-domino-kszv-13
Spoločná fotografia.

TS: Táto akcia vzišla zo spolupráce Centra voľného času Domino Zvolen a žiakov zo ZŠ P. Jilemnického 1813/1 vo Zvolene.

Žiaci prvého stupňa z 3. B triedy spolu s ich triednou učiteľkou (Mgr. Monika Krčmáriková) patria k milovníkom zvierat, preto sa pri príležitosti Svetového dňa zvierat (4.10.) rozhodli v stredu 21.10.2015 navštíviť zvieratká v karanténnej stanici vo Zvolene.

Náš príchod bol sprevádzaný radostným havkaním. Žiaci si najprv pozorne vypočuli „mini“ prednášku, v ktorej sa dozvedeli veľa zaujímavých a prospešných informácií a vypočuli si aj zopár smutných či veselých osudov opustených zvierat. Potom už nasledovala časť programu, na ktorú sa deti najviac tešili. Navštívili mačičky, ktoré nakŕmili a hladkali, neskôr si vybrali psíkov, ktorí potrebovali vyvenčiť a išli s nimi na prechádzku do blízkeho okolia.

Pre niektorých to bol skôr prekážkový beh alebo silové cvičenie ako prechádzka :-), no venčenie sa všetkým veľmi páčilo. Každý psík sa nechal ochotne hladkať a škrabkať a všetci ich s radosťou kŕmili maškrtami, ktoré  im priniesli. Psíkom a mačičkám doniesli granule, tyčinky, piškóty a iné dobroty. Ich oči hovorili tým najkrajším jazykom na svete, boli vďačné.

Venčenie v útulku sa považuje za dobrý skutok a nám naozaj priniesol dobrý pocit. Tieto zvieratá sú vďačné za každú chvíľu, ktorú im človek venuje, a my sa už tešíme, kedy si to budeme môcť zopakovať.

Všetkým, ktorí prispeli aspoň niečím pre zvieratká, vyslovujeme veľkú vďaku. Vďaka patrí aj rodičom, ktorí deti v tejto dobrej a peknej veci podporili. Veď ochrana zvierat je výchova k ľudskosti.

Fotografie

Článok a foto: Mgr. Adam Kelemen CVČ Domino

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading