• Št. apr 25th, 2024

Rozprávku Hľadá sa Mikuláš prijali deti s nadšením

Autor IMG_1979

nov 17, 2015 , , , ,
hlada-sa-mikulas-8
Autogramiáda s hercami. Foto: ZV-podujatia.

Je to už pravidelnosťou, že zvolenské Divadlo J. G. Tajovského si v  čase Adventu pripravuje pre najmenších divákov rozprávku, ktorú uvedie do divadelného života a aby toho nebolo málo, pridá nejaký ten darček navyše.

V túto divadelnú sezónu, konkrétne 15.11.2015 bola predstavená deťom autorská rozprávka Uršule Ferenčukovej v réžii Richarda Sanitru pod názvom Hľadá sa Mikuláš.

Nebola nová, nejaký ten čas čakala v jednom z okienok adventného kalendára, aby ju po istom čase opäť divadlo predstavilo deťúrencom.

Príbeh tejto rozprávky bol o chlapcovi Dankovi, ktorý sa nevie dočkať Mikuláša s darčekmi a tak sa ho jedného dňa pomocou čarovnej rolničky vyberie hľadať. Danko sa stretne so severskými škriatkami, urečnenými elfami, morským krabom, cestuje do Afriky, k protinožcom do Austrálie, ale až na záver pochopí, akým správaním si svoj darček zaslúži.

Počas jeho putovania príde na to, že všade na svete má Mikuláš inú podobu a ……

Viac však už nebudem prezrádzať. Môžem napísať, že sa mi celý koncept premietania a interaktívne prvky prepletené do príbehu náučnou formou páčili. Herecké obsadenie Daniel Výrostek, Ján Marcinek, Svetlana Sarvašová a Barbora Špániková predviedlo na javisku opäť skvelú robotu a dokázalo pružne reagovať na pocity detského diváka.

Po predstavení a neutíchajúcom potlesku sa za všadeprítomného džavotu detí následne vo foajé na poschodí konali nielen tvorivé dielničky, ale ako to už býva, medzi deťúrence prišli aj samotní herci, aby sa deťom na podpiskartu pekne podpísali. Autogramiáda nemala konca kraja, ale na každého sa ušlo a napokon deti odchádzali z divadla s pocitom šťastia.

Rozprávočka je opäť zaradená v programovej štruktúre divadla a keď nebudete vedieť, aký program vymyslieť pre svoju ratolesť, toto je tip pre Vás.

Fotografie

Článok a foto: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading