• Pi. apr 19th, 2024

Oddelenie Nemocnice Zvolen získalo Cenu primátorky Zvolen

peter-casnocha-cena-primatorky
MUDr. Peter Časnocha. Foto: ZV-podujatia

TS: Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) Nemocnice Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL, včera, 16. decembra 2015, získalo Cenu primátorky Zvolen. Takto významné ocenenie bolo odovzdané primárovi MUDr. Časnochovi, všetkým lekárom, sestričkám a celému personálu oddelenia za obetavosť a zodpovedný prístup k práci. Cenu prevzal z rúk pani primátorky mesta Zvolen Lenky Balkovičovej primár OAIM a námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť MUDr. Peter Časnocha v priestoroch Zvolenského zámku.

 Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny je dlhodobo „neviditeľnou“ súčasťou nemocnice. Pritom sú to práve tí lekári, ktorí najviac balansujú medzi naším životom a smrťou. Na jednej strane je našou prácou uspávať pacientov pri operáciách, kedy sa pohybujeme na hranici čiastočného a celkového uspatia. V uplynulom roku sme podali viac ako 4000 anestézií. Na druhej strane sa snažíme udržať na žive pacientov s ťažkými polytraumami, ktorých bolo v roku 2015 takmer 300. V ambulantnej časti sa ročne venujeme viac ako 7000 pacientom, ktorí trpia silnými a chronickými bolesťami,“ uviedol primár oceneného oddelenia MUDr. Peter Časnocha.

Ocenených bolo 5 ľudí a organizácií, ktoré prispievajú k propagácii alebo zlepšeniu života komunity. „Dalo by sa povedať, že sú to takí naši strážni anjeli, o ktorých sa málo vie, ale mnohokrát sú dôležitejší ako iní zdravotnícki pracovníci, pretože sa o nás starajú práve v čase nášho bezvedomia,“ povedal riaditeľ nemocnice MUDr. Jozef Botka s tým, že je nesmierne rád, že bolo ocenené práve OAIM.

Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny bolo založené v roku 1965. Lôžkové oddelenie má v súčasnosti  5 lôžok. Kolektív, pod vedením primára a zároveň námestníka riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť MUDr. Petra Časnochu, tvorí 13 lekárov, 30 sestier, 5 sanitárov a 2 upratovačky. „Anestéziológia a intenzívna medicína je interdisciplinárnym odborom zdravotnej starostlivosti, ktorý skúma a poskytuje anestéziologickú a intenzívnu  starostlivosť  pričom  spolupracuje s operačnými i neoperačnými odbormi zdravotnej starostlivosti,“ uzavrel primár.

kolektiv-OAIM -nemocnica-zvolen
Kolektív OAIM nemocnica. Foto: zdroj TS

TS: Mgr. Marta Csergeová, tlačová hovorkyňa AGEL SK a.s.,

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading