• Pi. apr 19th, 2024

Fenomenálny úvod našich basketbalistiek proti Košičankám

BK Zvolen (žltá) - Tydam UPJŠ Košice (ružová)
Úvodný rozskok zápasu. Foto: ZV-podujatia.

Ako inak začať, ak nie parádnym víťazstvom.

Tohto hesla sa držali zvolenské basketbalistky, ktoré po dlhšej prestávke po zápasoch v ASWBL lige teraz odštartovali ďalšiu súťažnú etapu a to v 1. lige žien, v bojoch o 1. až 5. miesto.

Do športovej haly na sídlisku Západ prišli v nedeľu 14.2.2016 až z ďalekého východu ženy z klubu Tydam UPJŠ Košice. Košičanky deň pred týmto duelom utrpeli ťažkú porážku 69:30 od  BKM Junior UKF Nitra a tak sa možno dalo očakávať, že si prišli napraviť chuť,  ale…

Od úvodu zápasu bolo vidieť super basketbal, na oboch stranách sa značne bránilo a nepúšťali sa hráčky voľne pod kôš. Naše baby sa ujali vedenia v zápase a po pár minútach, kedy mali mierny náskok 7 bodov si brala košická trénerka prvý oddychový čas za stavu 9:2. Do konca prvej štvrtiny boli diváci svedkami vskutku zaujímavých herných situácií 23:7

Aj v druhej štvrtine to boli naše, ktoré boli aktívnejšie a snažili sa držať súperky nakrátko a nepúšťať ich k nejakým veľkým veciam. Za stavu 33:9,  čo predstavovalo náskok 24 bodov to bola práve hosťujúca trénerka, ktorá si brala ďalší oddychový čas. Pred prestávkou bol stav 41:15.

Po prestávke sa nič v podstate nemenilo a práve súperky ešte viac znervózneli a nedokázali sa poriadne koncentrovať na hru. Pred poslednou štvrtinou a za stavu 69:28 bolo jasné, že zápas je v našich rukách.

Záverečná časť bola poznačená nečistotou v podobe až okatých faulov na naše hráčky. Tak či onak, samotný zápas priam ukážkovo dotiahli naše ženy do víťazného konca za stavu 80:44.

Najbližšie Vás chcem pozvať na ďalší domáci zápas, ktorý sa bude hrať 12.3.2016 (čas bude upresnený) a do Zvolena prídu ženy z klubu BKM Junior UKF Nitra.

Ostatné výsledky 1. a 2. kola 1. liga – skupina – 1. až 5 

  • ŠBK Šamorín B – BK Petržalka 60:56 (28:34)
  • BKM Junior UKF Nitra – Tydam UPJŠ Košice 69:30 (37:15)
  • BK ZŠ Zvolen – Tydam UPJŠ Košice  80:44 (41:15)

Predbežné poradie

  1. BKM Junior UKF Nitra
  2. BK ZŠ Zvolen
  3. ŠBK Šamorín B
  4. Tydam UPJŠ Košice
  5. BK Petržalka

Video

Fotografie

Článok, foto a video: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading