• Pi. apr 19th, 2024

Žiaci 8.C vyzbierali pre chorého Adamka úctyhodných 910 eur

Autor IMG_1979

máj 1, 2016 ,
odovzdanie-seku-adamko
Spoločná fotografia – rodina Kačmarčíková, učiteľka Edita Benková a samozrejme žiaci. Foto zdroj správa.

Žiakom sa to opäť podarilo a dokázali niečo neskutočné a fantastické zároveň.

Pred viac než rokom pomohli finančnou zbierkou Tomáškovi zo Žarnovice, ktorý trpel viac než 16-timi rôznymi diagnózami a v piatok 29.4.2016 odovzdali rodine Kačmarčíkovej zo Spišskej Belej s malým Adamkom symbolický šek na 910 eur.

Už druhýkrát sa podarilo Základnej škole M.Rázusa 3 vo Zvolene, hlavne však triede 8. C, ktorá zbierku organizovala vyzbierať takúto sumu v rámci programu Pomoc zo stránky Ľudiaľudom.sk.

Takto to odštartovalo

Vážení učitelia, milí spolužiaci!

My, žiaci 8.C, sme sa rozhodli, že svoju energiu a čas venujeme ľuďom, ktorí potrebujú pomoc. Tak, ako naši spolužiaci z 9.B minulý rok, aj my pomôžeme dieťaťu, ktoré trpí vážnou chorobou.

Tento rok sme sa pokúsili my, žiaci 8. C, pokračovať v tejto aktivite. Veď pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú, je to najlepšie, čo ľudia môžu urobiť. Zvlášť, ak ide o pomoc deťom.

Spolu s pani učiteľkou Benkovou sme čítali rôzne príbehy ľudí na stránke ĽudiaĽuďom.sk. Chceli sme nájsť ľudí, ktorí potrebujú pomôcť. Po niekoľkých neúspešných pokusoch sa nám podarilo skontaktovať sa s maminou malého Adamka, ktorý bojuje s detskou mozgovou obrnou.

Podarilo sa a v piatok 29.4.2016 navštívila školu rodina Kačmarčíková s malým Adamkom spoločne prevzali symbolický šek na 910 eur.

Pri tejto príležitosti sa zišli zástupcovia všetkých tried, ktoré sa do zbierky zapojili. Žiaci sa z Adamka veľmi tešili a na pamiatku si urobili veľa spoločných fotiek. Jeho rodičia si pre žiakov pripravili prekvapenie vo forme kalendárov s Adamkovou fotkou, ktoré darovali do jednotlivých tried. Trieda 8.C, ktorá zbierku organizovala, obdržala zvlášť malé kalendáre pre každého žiaka.

Pani Kačmarčíkovcov sa poďakovala za tento veľký finančný dar, ktorý im napomôže k tomu, aby sa s Adamkom mohli zúčastniť liečenia v Egypte.

Pomoc pre Adamka

Diagnóza 27 mesačného Adamka je detská mozgová obrna. Veľmi sa tešili na ich prvé dieťa a ani vo sne ich nenapadlo, že sa môže pri pôrode niečo stať. Vraj všetko prebiehalo v poriadku, no mamička mala zlý pocit, že sa niečo deje, ale nik ju v nemocnici nepočúval. Jednou nohou už nebol medzi nami, bol 5 minút nedokysličený, sám dýchal až po 10-tich minútach. Po dvoch hodinách po pôrode ho museli previesť do Popradskej nemocnice, pretože mu začalo vynechávať dýchanie … Lekári mu nedávali veľké nádeje.

Adamko je ale veľký bojovník a na prekvapenie lekárov sa dostali z nemocnice už po 3 týždňoch. S Adamkom absolvujú rôzne rehabilitácie, chodievajú k najlepším špecialistom a poctivo „makajú“. Napriek všetkým komplikáciám, ktoré sa stali pri pôrode je Adamko na tom omnoho lepšie ako lekári predpokladali, a preto ich to ťahá vpred, pomôcť a skvalitniť mu jeho život.

Momentálne sa dostali do ťažkej finančnej situácie a nemajú prostriedky na to, aby mohli všetky terapie a návštevy lekárov absolvovať. Chcú absolvovať liečenie u pani MUDr. Augustíniovej, ktorá vytvorila účinnú terapiu pre deti s neurologickými poruchami. Jej základom terapie je obnovenie buniek v tele, a kedže Adamko bol nedokysličený, tak mu niektoré bunky v mozgu zaspali. Teda vďaka tomu neovláda telíčko ako by chcel.

Adamko dokáže sám sedieť s oporou o ruky a udrží sa na štyroch ale nedokáže sa do týchto polôh sám zdvihnúť. Každý jeho posun vpred je nielen ich úspechom, ale hlavne jeho radosťou zo života. Adamko má veľmi veľké šance, pretože je naozaj šikovný a múdry, preto veríme, že vďaka Vašej pomoci sa postaví na svoje nohy a zaradí medzi rovesníkov.

Fotografie

Článok: sprievodný text. Foto Zdroj textu.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading