• Pi. apr 19th, 2024

Skončil sa mesiac jazdenia po námestí a do práce na bicykli

Autor IMG_1979

jún 9, 2016 ,
cyklojazda-historie-2015-zvolen
Foto ilustračné. Foto: ZV-podujatia

Celkovo 21 219,7 km najazdili Zvolenčania za mesiac trvania kampane Do práce na bicykli. Spolu ušetrili 5 418,5 kg CO2 a Zvolen sa tak stal ôsmym najúspešnejším mestom v rámci májovej kampane.

Do kampane sa tento rok zapojilo rekordných 60 samospráv a 1731 tímov. Organizátori to rozhodne môžu považovať za úspech. „Kým v prvom ročníku súťaže jazdili vo Zvolene len štyri tímy cyklistov, tento rok ich je 37,“ hodnotí pozitívny výsledok Marek Rojík, koordinátor za Zvolen a zároveň športový referent mesta. V súčasnosti sa celá kampaň ešte vyhodnocuje a výsledky Zvolenčanov by mali byť vyhlásené na ďalšom Nedeľňom korze, ktoré sa uskutoční už túto nedeľu 12. júna na Námestí SNP. Čísla však podľa koordinátora Mareka Rojíka nie sú to najdôležitejšie. „Nie je ani tak dôležité, ktorý tím bol prvý alebo či je uvedený počet kilometrov pravdivý, dôležité je, že zapojením sa do súťaže spoločne propagujeme ekologické druhy dopravy,“ hovorí Marek Rojík a s úsmevom dodáva: „Verím, že všetci účastníci súťaže prídu na vyhlásenie na bicykloch a oblečení v tričkách kampane, aby sme si na záver mohli urobiť spoločnú fotku.“

S prvým júnovým víkendom sa zároveň ukončil mesiac voľného jazdenia cyklistov po námestí. Príjemným prekvapením je, že tridsaťšesť dní neprinieslo žiadne kolízie ani zranenia cyklistov s chodcami. Podľa slov náčelníka mestskej polície Juraja Chabadu všetko prebiehalo v poriadku a k ničomu vážnemu za celý mesiac voľného jazdenia po námestí nedošlo.

TS: Mgr. Eva Ježovičová, šéfredaktorka Zvolenských novín atď.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading