• Pi. apr 19th, 2024

Vo Zvolenskej Slatine bude opäť poriadne veľká Guča umenia

Autor IMG_1979

jún 30, 2016
guca-umenia-ilu
Foto: Zdroj TS

TS: Na konci júla Zvolenská Slatina zažije opäť poriadnu GUČU umenia. Počas predĺženého víkendu 28.7. – 31.7.2016 totiž mladí ľudia z o.z. Slovenský skauting, 21.zbor Korčín Zvolenská Slatina v spolupráci s Čitáreň pubom Vígľaš pripravujú ďalší ročník festivalu GUČA umenia. Tento festival plný súčasného umenia, ktorý je netradičný pre vidiecke prostredie regiónu Podpoľanie už po štvrtýkrát oživí bývalé kino Pokrok Zvolenská Slatina a centrum obce.

Festivalový program organizátori rozšírili o 1 deň. Už vo štvrtok 28. júla podvečer otvorí podujatie jazzovým koncertom Valér Miko Trio. Počas štyroch dní je na hlavnom pódiu pripravených 13 koncertov, 5 divadelných predstavení a nebude chýbať ani množstvo prednášok, obľúbených cestopisov a filmových predstavení. Novinkou tohto roku je aj festivalové trhovisko, na ktorom sa budú môcť návštevníci občerstviť v stánku s nealkoholickými nápojmi alebo si posedieť v štýlovej záhradnej čajovni. Nebudú chýbať ani stánky šikovných remeselníkov a mladých slovenských dizajnérov.

Headlinerom štvrtkového programového bloku je v regióne známa ZVA 12-28 BAND, ktorá  zvíťazila vo verejnom hlasovaní na portáli Bluesmusic.sk v kategórii Najobľúbenejšia skupina v roku 2015. Piatkový program bude jemne prírodne ladený, vďaka pesničkárovi Jankovi Svetlanovi Majerčíkovi a prešovskej N3O Akustike. Večer ukončí koncert legendárnej kapely Puding Pani Elvisovej, ktorá je známa aj z celoslovenských festivaloch ako Pohoda alebo Grape. Sobotný program už o tretej poobede otvorí improvizačné divadlo: 3T – Tri Tvorivé Tvory. Juraj “Šoko” Tabaček, “Pucho” a “Stanley” sú zárukou skvelej zábavy, na ktorú len tak ľahko nezabudnete. Taktiež sa môžete tešiť na koncert kapely Čisté Tvary, v ktorej hrá aj výborný Oskar Rózsa. Čisté Tvary patria rozhodne medzi to najlepšie, čo domáca alternatívna scéna ponúka. Okrem Čistých Tvarov sa v sobotu rozhodne oplatí prísť aj kvôli kapelám Walter Schnitzelsson a Bad Karma Boy. Nedeľný program bude opäť patriť deťom. Výborné žilinské divadlo Kapor na scéne odohrá zábavnú rozprávku Zlatovláska a Braňo Jobus príde prečítať svoje príbehy o Muflónovi Ancijášovi. Príde aj šermiarska skupina Budzogáň s rozprávkou Budzogáň z vreca von. Festival uzatvorí vystúpenie ZUŠ Hriňová s rozprávkou pre staršie deti aj dospelých Ľudoloď.

Festival GUČA umenia je projektom mladých ľudí z oz. Slovenský skauting, 21.zbor Korčín Zv. Slatina, ktorý spoluorganizujú v spolupráci s Čitáreň pubom Vígľaš. V roku 2013 ho založili Martin Maľa, Matej Fekiač a Martin Cerovský ako snahu  priniesť do prostredia dediny Zvolenská Slatina pre tento vidiecky región netradičné kultúrne podujatia a nový pohľad na umenie.

guca-umenia-2016-plagat.jpg

TS: Martin Cerovský. Foto: Zdroj TS

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading