• Št. apr 25th, 2024

Zvolenčanky na víťaznej vlne

Autor IMG_1979

okt 9, 2016 ,

 

zhkm-zvolen_mmks-nowy-targ-25
Neraz bolo pred bránkou súperiek horúco. Foto: ZV-podujatia

2.10. 2016 si Zvolenčanky v zápase s Martinom pripísali svoju prvú výhru v sezóne. Ďalšími súperkami našich dievčat boli hráčky Nowého Targu, s ktorými odohrali tento víkend dvojzápas- najskôr v piatok dohrávku 3.kola na domácom ľade a v sobotu cestovali do Nowého Targu. Naše dievčatá si chceli pripísať povinné body bez väčších starostí, čo sa im darilo napĺňať už od úvodných sekúnd, keď sa v polovici prvej minúty presadila Ivanová. Aj keď hra nebola zo strany Bryndziarok presvedčivá, ďalší gól do siete súpera pridala krásnou strelou pod brvno kapitánka Trenčanová.  Hra sa odohrávala prevažne v tretine súpera, no poľská brankárka odolávala streleckým pokusom našich dievčat. Po krásnej individuálnej akcií obrankyne Časnochovej sa však skóre menilo opäť. Po prestávke sa Zvolenčanky chceli dostať do tempa a vyťažiť viac gólov zo svojej prevahy. Po chybe však unikla poľská útočníčka, ktorá svoju akciu zakončila vsieteným gólom a znížila na 3:1. To však bolo zo súperovej strany na dlhú dobu všetko. Do tlaku sa opäť dostali domáce hokejistky, ktoré postupne zásluhou Časnochovej, Sakalíkovej, Orolínovej a Janicovej zvýšili svoje vedenie v druhej tretine na 7:1. V tretej tretine sa obraz hry nezmenil, v presilovej hre svoj hattrick spečatila Časnochová. Záverečnú gólovú bodku pridala Janicová. Aj napriek veľkému množstvu šancí sa vytúžený desiaty gól vsietiť nepodarilo a tak v prvom vzájomnom zápase zvíťazili Zvolenčanky v pomere 9:1.

V druhom zápase chceli Zvolenčanky podať lepší výkon ako na domácom ľade, čo sa im aj darilo. Úvodný tlak ešte Poľky dokázali ustáť, no v 4.minúte sa po prvý raz presadila Časnochová. O minútu neskôr zvýšila v oslabení na rozdiel dvoch gólov Sakalíková.  V 6.minúte sa Bryndziarky radovali dva-krát, najskôr po strele Beláňovej a po pár sekundách aj po akcií Sakalíkovej. V 15.minúte sa po individuálnej akcií presadila opäť Sakalíková a zavŕšila tak svoj hattrick. O pol minúty neskôr sa dievčatá radovali opäť, keď sa strelou od modrej čiary presadila Luptáková. Do druhej tretiny dievčatá nastúpili nabudené a túžili dosiahnuť hranicu desiatich gólov. Tento cieľ začala napĺňať Beláňová, ktorá sa strelecky presadila v 23. a 30.minúte a taktiež sa radovala z hattricku. Na 0:9 zvyšovala Ivanová. Treťou hráčkou s hattrickom sa stala aj obrankyňa Časnochová, ktorá v 40.minúte pridala dva krásne góly a uzavrela skóre na 0:11. Do tretej tretiny nastúpila na svoj prvý ligový zápas brankárka Lucia Janicová. Rovnako ako jej skúsenejšia kolegyňa Hrčková si udržala čisté konto. Tlak Zvolenčaniek pokračoval aj v záverečnej tretine, no gólovú radosť už nepriniesol. Aj napriek tomu mohli Bryndziarky odchádzať spokojné a po víťaznom víkende so skóre 20:1 si pripísali zaslúžených 6 bodov.

 Zostava ŽHKm Zvolen:

Hrčková, Janicová L.- Časnochová, Luptáková, Lamperová, Chmelíková- Ivanová, Kolcunová, Sakalíková, Beláňová, Gáliková, Janicová M., Augustínová, Trenčanová, Orolínová, Ťavodová

Tréner: Jozef Fecko

Fotografie

Článok: Andrea Orolínová. Foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading