• Št. apr 25th, 2024

MFK Zvolen nestačil na dobre hrajúce VSS Košice

Autor IMG_1979

nov 14, 2016
mfk-zvolen_vss-kosice-5
Gól do našej bránky v úvode zápasu. Foto: ZV-podujatia

Dvadsiaty štvrtý ročník druhej najvyššej futbalovej Slovenskej súťaže pokračoval v skupine východ 15.kolom. Futbalisti MFK Zvolen hostili lídra súťaže Košické VSS, ktoré doteraz v štrnástich kolách stratili iba päť bodov a získali ich spolu o 15 viac ako domáci futbalisti. Papierovým favoritom boli tak určite Košičania.

Pri avizovanej reorganizácii futbalových súťaží v pôsobnosti SFZ pred posledným tohtoročným stretnutím na domácom štadióne figurovali futbalisti MFK Zvolen na šiestej priečke, ktoré ešte zaručovalo zotrvanie v druhej lige v budúcej sezóne.

Stretnutie od začiatku naberalo na obrátkach a bolo na čo pozerať. Obe mužstvá hrali s veľkým nasadením a na ťažkom premočenom trávniku.

Domáci už v 3 minúte získali roh, no Staškova hlavička skončila vedľa. Hostia po nenápadnej postupnej akcii sa prekvapivo dostali do vedenia, keď po Morganovom centri v 7 minúte vyhral hlavičkový súboj s Tóthom Trebuňák a Jenčo na loptu nedosiahol. 0:1.

Maximálne efektívny hostia pokračovali v tlaku a Jenčo už o tri minúty musel zasahovať pri šanci Kubíka. Mužstvá sa striedali v držaní lopty, hralo sa medzi šestnástkami a hra sa pritvrdila. V 18 minúte Tóth hlavičkoval po Čertíkovom centri iba do rúk brankára Ružinského. Hostia umne držali loptu, hrali zo zabezpečenej obrany. Do polčasu stála za pozornosť iba strela do bočnej siete z kopačky Hlaváča, ktorý prekvapivo nastúpil spolu so Staškom na hrote útoku MFK. Na druhej strane zaujal Šinglárov ďalekonosný pokus ohroziť Jenča a Kubíkova strela tesne vedľa. Búrku nevôle vyvolala „výhoda“ poskytnutá arbitrom pri faule na Staška v prieniku tesne pred pokutovým územím a vzápätí držanie Hlaváča, na ktorého lopta smerovala, Vancákom v pokutovom území a pokračovanie akcie až pred Jenča, keď Kubík nebezpečne strieľal vedľa. Pri tomto rýchlom protiútoku hostia hrali „presilovku“ o dvoch hráčov, lebo Staško a Hlaváč ležali na trávniku bez povšimnutia arbitrov.

Do druhého polčasu nastúpil na hrot E.-M.Sukisa namiesto nádejného Hlaváča a oživil hru. V rozpätí troch minút sa ocitol v troch šanciach pred Ružinským. V 56 minúte však mohli premrznutí diváci vidieť prvú závažnú situáciu pre priebeh stretnutia.

persona-non-grata-10
Persona non grata. Foto: ZV-podujatia.

Po kĺzačke Marića v pokutovom území zakopol Kubík do jeho chrbta, teatrálne spadol, doslova sa hodil na trávnik a arbiter bez váhania odpískal pokutový kop, ktorý Jonec s istotou premenil. 0:2.

Paradoxne už o 5 minút prenikol do pokutového územia Staško, ktorý po kľučke a kontakte z obrancom zozadu spadol a za nevôle divákov „iba“ videl žltú kartu za filmovanie. V 68 minúte však Zvolen znížil stav stretnutia po peknej akcii agilného Stašku, ktorý s veľkým prehľadom obstrelil brankára. 1:2.

Domáci po góle evidentne ožili a tlačili sa k súperovej bráne čoraz častejšie a dôraznejšie. Začal sa hrať veľmi pekný futbal a bojovnosť hráčov MFK eliminovala zdržiavaciu taktiku Košičanov. Na ihrisku i v hľadisku sa iskrilo, hostia ratovali vedenie a zákrokov i za cenu žltých kariet, zdržiavali hru. Zvolenčanov delilo od vyrovnávacieho gólu pár centimetrov v 78 minúte po hlavičke Marića tesne vedľa ľavej žrde. V 83 minúte Sukisa v čistej šanci tečoval z voleja loptu popri brankárovi, no Ružinský reflexívne so šťastím chytil a už o 5 minút vybehol snáď 30 metrov pred bránku aby zabránil Sukisovi v nájazde, keď sa po Pelletovom pase za obranu dostal do gólového brejku. Domáci stupňovali tlak a v 88 minúte v nervóznom závere rozprúdil vášne divákov arbiter neodpískaním evidentne chytenej malej domov Ružinským do rúk na päťke, čo by podľa platných pravidiel znamenalo obrovskú šancu na vyrovnanie z priameho kopu MFK približne z 5 metrov. Hlavný arbiter Prešinský „nevidel“ ani tento krát, ale už predtým sa zviditeľnil i opravnými verdiktmi na „opačnú“ signalizáciu druhého asistenta Zemku. Keď šance v nastavenom čase Safianyka, Čertíka i Sukisu zlikvidoval Ružinský, prehrali Zvolenčania prvé stretnutie na domácom trávniku v sezóne. V „ťahanici“ o šiestu priečku využili zaváhanie MFK Spišiaci, ktorí zatiaľ majú o bod viac.

MFK Zvolen – VSS Košice 1 : 2 (0:2)

Štatistiky:

Góly: 68. Staško – 7. Trebuňák, 57. Jonec (11m)

ŽK: 62. Staško, 56.Marić – 40. Vancák, 79. Čikić, 81. Morgan

Divákov: 297

Rozhodovali: Prešinský – Halíček, Zemko

Zostavy:

  • MFK Zvolen : Tomáš Jenčo – Mário Tóth, Jan Staško, Igor Kotora, Jozef Čertík, Andrej Labuda, Erik Hlaváč (46′ Elvis Mashike Sukisa), Mihajilo Popović, Denis Čery (85′ Ievgen Safianyk), Ivan Marić, Guy Richi Pellet

Tréner Anton Jánoš

  • VSS: Matúš Ružinský – Michal Jonec, František Vancák, Jean-Pierre Morgan, Tomáš Kubík, Dalibor Takáč (90′ Karlo Bilić), Peter Šinglár, Mikuláš Tóth, Nikola Đorđević (72′ Jakub Bavoľár), Patrik Grega, Mojmír Trebuňák (78′ Stefan Čikić)

Tréner Jozef Majoroš

Tabuľka po 15. kole

Fotografie

Článok: Miloš Masarik. Foto: ZV-podujatia.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading