• St. apr 24th, 2024

Zvolenské juniorky vstúpili do nadstavby víťazne

Autor IMG_1979

jan 22, 2017 ,
basketbalový zápas junioriek vo Zvolene
Úvodný rozskok zápasu. Foto: ZV-podujatia.

21.1.2017 v športovej hale na zvolenskom sídlisku Západ odštartovali sobotným zápasom juniorky svoje účinkovanie v nadstavbovej časti 1. kola v skupine o 9. – 13. celkové umiestnenie.

Tu v 1. kole a na domácej palubovke privítali dobre známe hráčky z basketbalového klubu MBK Stará Turá. Bilancia zápasov za posledné obdobie bola skôr naklonená ku hráčkam z Turej, ale už raz muselo dôjsť k tomu, že sa séria prehier našim dievčatám pretrhne.

Ako sa napokon v samotnom zápase ukázalo, bolo to práve v tomto zápase a do ďalších bojov vstúpili úspešne.

Prvá štvrtina bola v podaní súperiek, už po cca 3 minútach viedli 6 bodov. Podstatne viac sa bránilo, do košov padali lopty len sporadicky a dalo sa vytušiť, že tento zápas sa opäť rozhodne až k jeho záveru. Po prvej štvrtine bolo na svetelnej tabuli 7:10

Druhá štvrtina bola podstatne výživnejšia aj do počtu úspešne hodených košov na oboch stranách. Naše baby hrali viac než dobre a 4 minúty do záveru tejto štvrtiny už vyhrávali 23:21 a v ostatných minútach pridali pár košov a pred prestávkou viedli 30:26

Po prestávke si naše juniorky držali vedenie, ale dorastenky z Turej stále viac a viac vyvíjali tlak a postupne znižovali skóre v zápase. Pred poslednou štvrtinou riadneho hracieho času bol stav 55:55.

Záverečná štvrtina bola neskutočne dramatická a už sa zdalo, že aj tento zápas opäť skončí víťazstvom spoluhráčiek, ale opak bol pravdou a posledných pár sekúnd sa podarilo dorovnať zápas na remízu 72:72

Prišlo teda k predĺženiu o 5 minút a tu bolo jedna vec zjavná a to, že pokiaľ naše juniorky majú relatívny náskok, opadne z nich nervozita a zaraz dokážu predvádzať neskutočné veci na palubovke. To sa aj podarilo a fantastickou sériou premenených košov si zapísali víťazstvo 90:76 a body do tabuľky.

Najbližší domáci zápas odohrajú naše juniorské dievčatá proti BKM Bardejov 4.2.2017 (začiatok duelu bude včas aktualizovaný)

Video

Fotografie

Článok, foto a video: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading