• St. apr 24th, 2024

Neseďte doma, ale príďte sa báť do Zámockej krypty

Autor IMG_1979

feb 9, 2017
strasidlo-zamok
Foto z jedného predstavenia, ktoré sa konalo v krypte. Foto: ZV-podujatia

TS: (ne)bojte sa v zámku – Zvolenský zámok, 16. február a 21. február 2017 / 18.00

Po úspešných filmových premietaniach hororového žánru v Zámockej krypte, (ne)bojte sa v zámku, sa Slovenská národná galéria rozhodla pozvať svojich návštevníkov do Zámockej krypty opäť.

16. február 2017 │ 18.00 │ Zámocká krypta │ vstupné 3€

Čarodejnica

USA, Kanada, Veľká Británia, Brazília / 2015 / 92 min

Divoké lesy Nového Anglicka sedemnásteho storočia. Päťčlenná rodina sa snaží v drsnom prostredí divokej prírody vybudovať nový život. Znenazdania ich však začne obklopovať temnota: novorodenec zmizne, kozie mlieko sa premieňa na krv a nevysvetliteľné javy začnú sužovať ich životy. Do myslí rodiny sa začínajú vkrádať obavy z čarodejníctva.

21. február 2017 │ 18.00 │ Zámocká krypta │ vstupné 3€

V zajatí démonov 2

USA / 2016 / 134 min Rovnako ako v snímke V zajatí démonov účinkujú v hlavných úlohách Lorraine a Eda Warrenovcov kandidátka na Oscara Vera Farmiga a Patrick Wilson. Manželia pomáhajú osamelej matke, ktorá vychováva svoje štyri deti v dome zamorenom zákernými démonmi. Prípad Enfield Haunting, považovaný za anglickú obdobu Amityville, je najlepšie zdokumentovaným prípadom v histórii paranormálnych javov.

Maximálna kapacita je 30 divákov.

Lístky sa predávajú v deň predstavenia, od 17.30.

Slovenská národná galéria Zvolenský zámok

SNG Zvolenský zámok je už 47 rokov vysunutým pracoviskom Slovenskej národnej galérie Bratislava, ktorého úlohou je prezentovať najmä zbierky starého umenia, realizuje ju v štyroch ucelených expozičných celkoch – Gotické umenie, Ikony na Slovensku, Európske maliarstvo 16. – 19. storočia a Sochárstvo 13. – 21. storočia. Okrem toho prezentuje svoju činnosť aj na poli výchovno-vzdelávacích a kultúrno-spoločenských aktivít. Je sídlom digitalizačného pracoviska a depozitárov SNG.

Kontakt: tel.: 045/24 53 001 – e-mail: lektori.zvolen@sng.sk

TS: SNG Zvolenský – zámok. Foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading