• Pi. apr 19th, 2024

Umenie pre deti nestráca na hodnote

Autor IMG_1979

máj 29, 2017
Plagát k podujatiu

TS: Banskobystrické divadlo na prelome mesiacov apríl a máj uviedlo po 6 rokoch tvorby pre dospelého diváka opäť tanečné predstavenie pre najmenších. Dlhoočakávaná rozprávka Pastierka vlkov počas prvých repríz zaznamenala veľký úspech, kedy vypredala 10 predstavení a získala si srdcia takmer tisícky divákov z radov detí i dospelých.

Pastierka vlkov je predstavením v skutku neobyčajným. Inšpirované rozprávkovým príbehom O Červenej Čiapočke, ktorá tancovala s vlkmi diváka vtiahne do sveta detskej nevinnosti a zvedavosti. Za autenticitou zobrazenia sveta detskými očami stoja dlhoročné skúsenosti divadelného súboru s prácou s deťmi počas kurzov pohybovej prípravy pred deti od 3-9 rokov či počas viacerých projektov, ktorými deťom približujú umeleckú tvorbu. Veľkou inšpiráciou i kritikou počas tvorivého procesu sa im tiež stali hlavné hrdinky príbehu 6 ročná Eliška a 7 ročná Mia, ktoré v predstavení stvárňujú dievčatko Linu prezývanú Červená Čiapočka. Práve Lina sa jedného dňa rozhodne, že sa viac nechce báť a zvedavosť ju zavedie do neďalekého lesa. Tam, ako to už býva v príbehu o Červenej Čiapočke, stretne vlka. Vlčica Aúúúna je však skutočným vlkom, plachým a rozvážnym, a les pozná lepšie ako ktokoľvek iný. Lina vďaka novému priateľstvu spoznáva les jej očami.

O dôležitosti prírody a jej životodarnému miestu v našom svete, o porozumení a priateľstve poučí tanečná rozprávka Pastierka vlkov aj divákov. Tí v sebe môžu objaviť svoj kúsok prírody a odvahy čeliť neznámemu opäť 31. mája o 17.00hod., 4.júna o 16.00 hod., 11.júna o 16.00 hod. a 14.júna o 17.00 hod. v Divadle Štúdio tanca v Banskej Bystrici.

Foto: Dušan Beňo

V Banskej Bystrici 23.5.2017 Divadlo Štúdio tanca.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading