• Pi. apr 19th, 2024

Zvolenská Európa oslávila 5. výročie bohatým programom

Autor IMG_1979

jún 4, 2017 , ,
Torty pred krájaním. Foto: ZV-podujatia.

Počas viac ako 8-mich hodín si na svoje prišli malí a veľkí a všade navôkol, hlavne však vonku bolo bolo počuť veľa detského džavotu.

Reč je o oslave 5. výročia otvorenia zvolenskej Európy v sobotu 3.6.2017 a veru bolo toho dosť, čo sa dalo zažiť a rozhodne sa to dá považovať za devízu, že skladba vystupujúcich na pódiu pozostávala poväčšine z neokukaných interpretov.

Tu sa postupne vystriedali Dorotka z Fidorkova, kúzelník Talostan a Paci Pac.

Program pozostával z viacerých častí

  • určitá časť prebiehala v Parkovej galérii a blízkom okolí (nafukovacie hrady, požiarnici, šlapacie autíčka a ďalšie)
  • vnútorné priestory (tvorivé dielničky, maľovanie na tvár, kreatívne fotografovanie)
  • vnútorné priestory (program hlavného pódia)
  • vnútorné a vonkajšie (maskoty a ďalší, ktorí zabávali deti)

Samozrejme, ako to už na poriadnej oslave býva – prekrajuje sa torta a tu boli rovno dve. Jedna v peknom bielom šate odetá a tá druhá všetkými farbami hrala a v ovocnom duchu bola poňatá. Rad detí, ale aj dospelákov na túto maškrtu nemal konca kraja a dokázali ho aj dvakrát vystáť, raz pri jednej a potom pri druhej, aby mohli zhodnotiť, ktorá bola lepšia a veru podľa mňa tá ovocná.

Počas dňa sa losovala ešte spotrebiteľská hra, do ktorej sa mohol zapojiť ktokoľvek, kto nakúpil aspoň za 10 eur, vyplnil patričný lístok a vhodil ho v Europe do zapečatenej urny.

Počas vystúpenia Paci Pac po 18-tej na vnútornom pódiu sa vonku postupne odstraňovali všetky atrakcie a toto už naznačovalo postupný záver samotného podujatia.

Nuž, takto nejako to počas oslavy 5. výročia otvorenia zvolenskej Európy vyzeralo textom a na fotografiach si to môžete pozrieť po obrazovej stránke.

Fotografie

Článok a foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading