• Št. apr 25th, 2024

Zvolen zažil veľkolepý Hýbsa deň plný farieb

Autor IMG_1979

jún 25, 2017
Úvod Crazy colors behu bol v znamení žltej farby. Foto: ZV-podujatia

Poriadna porcia športu, zábavy, stretnutí so známymi osobnosťami a čo je najhlavnejšie, všetci si odniesli veľa nových zážitkov.

Tak toto všetko a ešte podstatne viac sa dalo zažiť v poradí už na tretom HÝBSA day, ktorý sa uskutočnil v prvú tohtoročnú letnú sobotu 24.6.2017 na Námestí SNP vo Zvolene. Samotné podujatie počas celého dňa moderoval markizák Roman Juraško.

Toto celé podujatie pod názvom Hýbsa Slovensko a jeho jednotlivé časti v slovenských mestách sa nekonajú len tak pre zábavu, ale Nadácia Markíza prostriedky získané v prvom ročníku projektu použije na podporu činnosti neziskovej organizácie Deťom s rakovinou – organizácie založenej rodičmi detských onkologických pacientov, ktorá sa významne podieľa na zlepšovaní podmienok na Klinike detskej hematológie a onkológie v DFNsP v Bratislave. Okrem toho sa Nadácia Markíza rozhodla, že vyzbieranú sumu zdvojnásobí.

Ako už bolo možné si dávnejšie prečítať, riaditeľka a predsedníčka správnej rady Nadácie Markíza Marianna Trnavská sa vyjadrila, že je veľmi dôležité, aby sa aj pohybové aktivity opäť stali súčasťou života dnešných detí. Podľa štatistík deti trávia vonku menej času ako väzni v celách, čo je skutočne alarmujúce a je čas to zmeniť.

Po 10-tej sa slávnostného otvorenia zúčastnila za mesto Zvolen primátorka, ktorú vyspovedal Roman Juraško a a po pravej strane stál Patrik Švajda a opodiaľ ešte Lenka Šóošová.

Počas celého dňa si mohli všetky vekové kategórie poriadne zašportovať v štyroch hlavných disciplínach.

HÝBSA babies (súťaž lezúňov), HÝBSA run, HÝBSA bike, HÝBSA power a na záver CRAZY COLORS

Nebolo to však len o športovaní, okrem ambasádorov Lenky Šoóšovej a Patrika Švajdu sa podujatia zúčastnili mnohé známe tváre z televíznej obrazovky. Športujúce rodiny si mohli v Televíznej zóne vyskúšať napríklad pokusy vedátora Karola z relácie Dobre vedieť, či zahrať sa s moderátormi Adrianou Polákovou a Darom Richterom na skutočné Teleráno.

Pre deti bol v celom priestore pripravený aj bohatý sprievodný program – trampolíny, skákacie hrady, maľovanie na tvár, atletická škôlka a kreatívne dielničky.

Na záver azda to najlepšie, alebo lepšie povedané najfarebnejšie a to v podobe behu ulicami námestia, kedy na určitých miestach Vás obhodili jednou avšak vždy inou farbou. Tak o tom bol CRAZY COLORS a veru v cieli hýrili bežci neraz všetkými farbami.

Nuž, dá sa povedať, že to bolo super podujatie, ktoré prilákalo počas tohto dňa veľké množstvo ľudí na zvolenské námestie a nech sa páči pár fotografií.

Fotografie – Hýbsa Zvolen a Crazy colors Zvolen

Článok a foto: J. Števonka

 

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading