• St. apr 24th, 2024

Brusnianska brusnica je už na svete

Autor IMG_1979

júl 3, 2017
Ján Kubiš drží v ruke novú verziu Brusnianskej brusnice počas 3-tieho Zvolenského nedeľného korza. Foto: ZV-podujatia.

TS: Muzikálový festival Jozefa Bednárika vstupuje do jubilejného desiateho ročníka s novým, luxusnejším dizajnom ceny Brusnianska brusnica. Oficiálne ju organizátori predstavia až 19. augusta počas konania festivalu, no zatiaľ vám prinášame jej úchvatnú podobu aspoň prostredníctvom fotografie.

Názov tohto prestížneho ocenenia kedysi vymyslel pán režisér Jozef Bednárik a usporiadatelia akcie ním dodnes oceňujú divadlá, ale aj jednotlivcov za mimoriadny prínos muzikálovej tvorbe. Pýšiť sa ním môže Divadlo Andreja Bagara, Nová scéna, Divadlo Jonáša Záborského, Divadlo Jozefa Gregora Tajovského, Slovenské národné divadlo, Kamil Peteraj, Vašo Patejdl a počas svojho života potešilo aj Zitu Orlickú.

Kto Brusniansku brusnicu získa tento rok, je zatiaľ veľkou neznámou. Známa však je jej inovatívna podoba. Vyšla zo šikovných rúk kreatívneho sklárskeho majstra Achilleasa Sdoukosa. „Všetky trofeje z mojej dielne, sú malým originálom, pretože ku každej sa robí samostatná forma. Keďže ide o hudobnú cenu, snažil som sa ju stvárniť menej technicky ako napríklad dizajny pre vedcov. Je celá zo zlata a v jej strede je červená bodka, ktorá aspoň symbolicky znázorňuje brusnicu,“ povedal nám Achilleas Sdoukos, ktorého diela obdivujú aj v Paríži, Moskve, Aténach, či Ríme. Keďže je veľkým hudobným fanúšikom a podľa vlastných slov počúva všetko od rocku až po klasiku, je možné, že zavíta aj na Muzikálový festival Jozefa Bednárika do Brusna. Najväčším ťahákom akcie bude aj pre neho finálový koncert rockera Josefa Vojteka, ktorý sa tu predstaví výnimočne s repertoárom najúspešnejších piesní muzikálov v ktorých účinkoval.

Vstupenky na festival sú v predpredaji cez TICKETPORTAL.

 

TS a foto: Bluemark production

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading