• Pi. apr 19th, 2024

Nová divadelná sezóna je tu

Autor IMG_1979

aug 27, 2017

TS: Divadlo Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene s radosťou pozýva svojich divákov na galavečer MOTÝĽ 2017, ktorý v piatok 8. septembra otvorí 69. divadelnú sezónu.

Slávnostný galavečer v neformálnom duchu je príležitosťou na spoločné vykročenie divadla a jeho divákov do novej sezóny. Už po štrnásty krát reaguje zvolenské divadlo na hlasovanie divákov v ankete Motýľ a podľa ich platných hlasov zverejňuje trojice favoritov v kategórii najpopulárnejšia herečka, najpopulárnejší herec, najpopulárnejšia inscenácia uplynulej sezóny. Práve počas galavečera sú naživo vyhlásení a predstavení absolútni víťazi.

Minulý rok sa víťazmi stali Barbora Špániková, Richard Sanitra a inscenácia Lekárske tajomstvo v réžii Martina Kákoša. Do motýlej ankety prišlo tento rok 570 platných lístkov, v ktorých dali diváci svoj hlas herečkám, hercom a inscenáciám aktuálnym pre uplynulú sezónu.

Tu sú ich nominácie v abecednom poradí:

Najpopulárnejšia herečka:

  • Iveta Marcineková
  • Svetlana Sarvašová
  • Dominika Výrostek Misárová

Najpopulárnejší herec:

  • Michal Ďuriš
  • Richard Sanitra
  • Štefan Šafárik

Najpopulárnejšia inscenácia:

  • Charleyho teta (v réžii Martina Kákoša)
  • Lekárske tajomstvo (v réžii Martina Kákoša)
  • Skrotenie zlej ženy (v réžii Stanislava Slováka)

Divákov a hostí, ktorí prijmú pozvanie na otvorenie 69. divadelnej sezóny, čaká svieži večer v znamení motýlej ľahkosti a jemného dotyku múz okorenený humorom a piesňami. DJGT navyše udelí Cenu Čestný Motýľ DJGT a Cenu Putovný dobrý Motýľ DJGT. Vecné ceny dostanú tiež vyžrebovaní diváci, ktorí sa do ankety zapojili. Originálny program galavečera je každý rok iný a nechýba v ňom spontánnosť a moment prekvapenia.

Zvolenské divadlo pozýva aj na ďalšie večery. Inscenácia ŠKOLA ZÁKLAD ŽIVOTA získala po úspešnej zámockej premiére pozitívne ohlasy a teraz sa bude uvádzať na divadelnej scéne. Pútavé tituly nájdete aj v komornom priestore Štúdia, kde vyniknú silné herecké výkony – Vladimíra Rohoňa v hre ILUZIONISTI, manželov Šafárikovcov v hre TEN OKAMIH PATRIL MNE či Ivety Marcinekovej a jej spoluhráčov v ruskej komédii SLIEPKA. V septembri uvedie DJGT aj prvú premiéru novej sezóny, silnú slovenskú drámu Mila Urbana BETA, KDE SI? Premiéra bude v stredu 27. septembra pod režijnou taktovkou Matúša Oľhu.

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene sa teší na opätovné stretnutia s návštevníkmi a od 4. septembra spúšťa predaj vstupeniek v pokladni aj webstránke.

TS: Mgr.art. Uršuľa Turčanová – dramaturgička DJGT Zvolen

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading