• Št. apr 25th, 2024

Ďalší úspešný ročník medzinárodnej športovej olympiády pre študentov UTV v Európe

Autor IMG_1979

sep 17, 2017
Turnaj v stolnom tenise v športovej hale TU Zvolen. Foto: zdroj TS

TS: Dnes 17.septembra 2017 ráno sa ukončil 6.ročník medzinárodnej športovej olympiády pre študentov Univerzít tretieho veku v Európe. Tento rok sa ho zúčastnilo viac ako 130 študentov – športovcov zo 7 krajín Európy. Prvýkrát k nám prišli študenti zo Španielska a ostatné krajiny môžeme považovať za udomácnené ako je Ukrajina, Rusko, Poľsko, Česká republika aj Turecko.

Turnaj prebiehal už od 13.9. kedy sme ich privítali. Druhý deň mali športové aktivity ako stolný tenis, streľba zo vzduchovky a lukostreľba. Po obede si zašportovali pri Zumbe a potom súťažili v najvšestrannejšom olympionikovi. Večerný program bol zameraný na kultúru, kde si každá krajina pripravila svoj krátky kultúrny program. Ukončenie dňa bolo diskotékou. Tretí deň si mohli zahrať bowling, „air hockey“, stolný futbal. Štvrtý deň bol zameraný na turistiku na Krahuliach plus história Kremnice.

„Aj tento rok v spolupráci s Ústavom telesnej výchovy na Technickej univerzite vo Zvolene, Banskobystrickým samosprávnym krajom, mestom Zvolen a ďalšími významnými sponzormi podarilo zabezpečiť toto podujatie. Treba si uvedomiť, že keď k nám prídu športovci z ďaleka neprídu do Zvolena len na jeden, alebo dva dni. Musíme im pripraviť program na viacero dní a plne sa im venovať. Som rád, že sme nadviazali výborné vzťahy aj so Španielskou La Coruňou a vytvárame podmienky, aby aj naši študenti UTV vo Zvolene mali možnosť vycestovať na podobné podujatia do zahraničia“.

Všetky fotky aj videá na: Facebooku UTV Zvolen

Fotografie

TS a foto: Erik Selecký.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading