• Št. apr 25th, 2024

ŠKK Zvolen zahájil svoju 9. súťažnú krasokorčuliarsku sezónu

Autor IMG_1979

sep 21, 2017
Pretekárky ŠKK Zvolen s trénerkou Janou Zrubecovou. Zdroj foto: archív ŠKK Zvolen

TS: Športový krasokorčuliarsky klub mesta Zvolen (ŠKK) začal po letnej príprave na in-line korčuliach a suchých tréningoch s prípravou na ľade. Na novú súťažnú sezónu, pre ŠKK už 9. v poradí, sa dievčatá pripravovali počas leta aj absolvovaním sústredení. Mali možnosť si vybrať z viac ako 25 kempov na ľade, na ktoré dostal náš klub pozvanie. Okrem pozvaní zo Slovenska, to boli sústredenia hlavne v ČR, ale aj Rakúsku, Španielsku, Fínsku a Rusku.

Pretekárky ŠKK sa zúčastnili 3 kvalitných kempov a to v Orlovej (ČR) a Trenčíne, kde tréningy viedli Dmitri Dmytrenko z Ukrajiny, bývalý majster Európy s Tomášom Janečkom (ČR) a v Detve, kde trénovali u Ivety Reitmayerovej.

Prioritou v úvode súťažnej sezóny bude absolvovanie testov výkonnosti, keďže ich úspešné splnenie je jedným z nominačných kritérií pre účasť na Majstrovstvách Slovenska – našej najvyššej národnej súťaže.

Do série súťaží Slovenského pohára (SP), ktoré má túto sezónu 17 kôl sa zapoja krasokorčuliarky ŠKK v 5 vekových kategóriách. ŠKK má v pláne s nimi absolvovať aj túto sezónu niekoľko prestížnych medzinárodných krasokorčuliarskych súťaží v Česku, Maďarsku, Poľsku a Rakúsku.

Pre stály záujem aj z minulých sezón, sa ŠKK rozhodol otvoriť aj tento rok kurz základov korčuľovania, ktorý je spoločný pre chlapcov aj dievčatá. Po ich absolvovaní v prípade záujmu môžu deti pokračovať v hokejovom klube alebo v našej kraso prípravke a pokračovať v ďalšom zdokonaľovaní v krasokorčuľovaní.

Okrem kurzu základov bezpečného korčuľovania pre deti, aj tento rok budeme pokračovať v kurze korčuľovania pre dospelých a v korčuľovaní rodičov s deťmi.

Záujemcovia sa môžu prihlásiť v priebehu celej sezóny buď osobne počas nášho kurzu alebo elektronicky na http://www.krasozvolen.sk, kde nájdu prihlášku a všetky informácie o činnosti a dianí v ŠKK Zvolen.

TS: Mária Zrubecová (mz) Foto – pretekárky ŠKK Zvolen s trénerkou Janou Zrubecovou Zdroj foto: archív ŠKK Zvolen

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading