• Pi. apr 19th, 2024

Krst knihy Ondreja Kalamára pripomínal časť pôrodu

Autor IMG_1979

okt 15, 2017
Od o.k. do booka. Foto: ZV-podujatia

 

Mnohí si vedia zamiesť pred vlastným prahom len tak, že to odmetú pred susedov.

Nielen tento aforizmus, ale podstatne viac, ba dokonca aj v oddelenej kategórii 18+ sa nachádza v novej knižnej publikácii Ondreja Kalamára, ktorá bola vo štvrtok 12.10. 2017 uvedená do života pod názvom Od o.k. do booka. Samozrejme nechýbalo ani autorské čítanie.

Toto všetko a podstatne viac sa konalo v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra a okrem zástupu ľudí, ktorí si nenechali toto podujatie ujsť, tu boli aj vzácni hostia, ktorí svojou prítomnosťou zlepšili nejednému zúčastnenému náladu.

Okrem krstnej mamy v podobe riaditeľky knižnice Ing. Miloty Torňošovej prišli v rámci kultúrnej stránky dvaja páni a to Ondřej Daniš, ktorý zahral a zaspieval pár skladieb z pera Jozefa Urbana a neskôr, ale nie svojou vinou, sem zavítal Robo Mikla.

Po úvodnej vložke a niekoľkých prečítaných aforizmoch došlo na akt krstu. Krstilo sa nezvyčajne a to rozrezaním tzv. pupočnej šnúry – ako to bolo nazvané, ale v podstate sa jednalo o roztrihnutie časti strán knihy, ktoré ukrývajú časť nazvanú vstup len pre silné povahy. Netreba mať však obavy, ako aj pán Kalamár povedal, nie je tam nič, čo by bolo značne pod čiaru, možno len pár.

Na záver na doplnenie, ilustrácie do knihy spravil Daniel Hevier a o grafickú úpravu sa postaral Waldemar Švábenský.

Nech sa páči aspoň pár fotografií

Článok a foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading