• Št. apr 25th, 2024

ŽHKm Zvolen s ďalším domácim víťazstvom

Autor IMG_1979

okt 30, 2017 ,
Brankárka Zvolena Adriana Hrčková v plnom sústredení. Foto: ZV-podujatia

29.10. 2017 sa v rámci 3. celoslovenského kola hokejovej extraligy žien na zvolenskom ľade predstavil MHK Martin.

Hrať sa začalo v svižnom tempe, do útoku zavelila Beláňová a krásnou strelou v 44. sekunde otvorila skóre stretnutia. Domáce hráčky cítili šancu na vsietenie ďalších gólov, no aj napriek množstvu streleckých pokusov sa im to už v 1. tretine nepodarilo.

Nástup do prostrednej časti Zvolenčankám opäť vyšiel a znovu v tom mala prsty Beláňová, ktorá si tak pripísala druhý gól v stretnutí. Martinčanky sa snažili o zníženie gólového rozdielu, k čomu im výrazne pomohlo aj oslabenie domácich hokejistiek o 2 hráčky. Vďaka skvelej obrannej hre a výborne chytajúcej Hrčkovej však domáce hokejistky neinkasovali a dostali sa dokonca i do sľubnej gólovej situácie, keď si puk z vlastného pásma vyviezla Časnochová, no zaslúžená radosť neprišla. V závere tretiny sa Martinčanky dostali do prečíslenia 3 na 1, Hrčková však razantne odmietla zdramatizovanie zápasu.

Prvá polovica záverečnej tretiny bola vyrovnaná, hralo sa zo strany na stranu. V 50. minúte však prišla presilová hra Zvolenčaniek, ktorú v poslednej sekunde využila Janicová a zvýšila tak vedenie svojho tímu na 3:0. Vzápätí sa však domáce hokejistky vyfaulovali a opäť čelili oslabeniu o 2 hráčky, ktoré zahrali famózne. V posledných minútach zápasu hráčky spod Pustého hradu súpera opäť zovreli v jeho pásme, odmenou im bol gól 22 sekúnd pred koncom, keď Janicovej strelu prepasírovala za bránkovú čiaru Orolínová.

Zvolenčanky si tak pripísali na svoje konto ďalšie víťazstvo a posunuli sa tak v tabuľke na 4. miesto.

ŽHKm Zvolen – HKM Martin 4:0

Góly: 1. Beláňová (Sakalíková, Záňová), 21. Beláňová (Chmelíková), 52. Janicová (Gáliková), 59. Orolínová (Janicová, Ivanová)

Zostava ŽHKm Zvolen: Hrčková – Trenčanová, Gáliková, Časnochová, Chmelíková – Ivanová, Beláňová, Záňová, Sakalíková, Janicová, Orolínová, Augustínová, Stančíková

Fotografie

Článok: Andrea Orolínová. Foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading