• St. apr 24th, 2024

Retrospektíva Vianočnej dediny 2017

Autor IMG_1979

dec 3, 2017
Časť Vianočnej dediny. Foto: ZV-podujatia

Rozsvietením Vianočnej dediny v prvý decembrový deň 2017 primátorkou Lenkou Balkovičovou  ktorej sekundoval víceprimátor mesta Zvolen Jaroslav Stehlík odštartoval okrem otvorených stánkov aj bohatý kultúrny program, ktorý si môžeme užiť my všetci v podstate každý deň tu na pódiu.

V deň otvorenia všetkým prítomným zaspievala Doris alias Dorota Tóthová

Jednoducho na úvod otvorenia to vyšlo tak na dvojočku.

Tip – Komplet program Vianočná dedina 2017

V piatok 1. a v sobotu 2.12.2017 sa konal na Zvolenskom zimnom štadióne priateľský hokejový zápas Slovensko vs Fínsko (mesto Imatra) ako partnerského mesta Zvolen.

V nedeľu 3.12.2017 sa v Rímskokatolíckom kostole SV. Alžbety konal Adventný orgánový koncert.

V tomto druhom koncerte v prvú adventnú nedeľu sa divákom predstavili Denisa Gibalová Kabačová a na trúbku zahral Matej Droppa.  (fotografie a video nájdete v závere článku)

Streda 6.12.2017 patrila aj otvoreniu mestskej ľadovej plochy (pôvodne sa mala otvárať 1.12.2017).

Oficiálneho otvorenia sa zúčastnila a pár viet povedala nielen primátorka mesta Zvolen Lenka Balkovičová, ale aj víceprimátor Jaroslav Stehlík a podujatie moderovala Dáša Melicheríková). (video v závere článku)

Po tomto úvode tak ako za ostatné roky svoj korčuliarsky talent predviedli zverenci Krasokorčuliarskeho klubu mesta Zvolen (KK Zvolen).

V stredu okrem Mikuláša na námestí a rozprávky Pre Mikuláša v podaní Divadla Zelienka a ich psíčka a mačičky.

Okrem toho sa na zvolenskom námestí Mikuláš za pomoci nielen čerta a anjela, ale aj detí, ktoré povedali čarovnú formulku sa rozsvietil vo Vianočnej dedine Vianočný stromček. (video v závere článku)

Následne potom dobehlo do Vianočnej dediny 55. Mikulášov. (video v závere článku).

V piatok 8.12.2017 sa Vo vianočnej dedine konala Rytierska zabíjačka a pozdĺž námestia trhy.

Večer odštartoval program na hlavnom pódiu, kedy postupne vystúpili tri umelecké telesá – Zvolenskí vrchári, DFs Huncútik a na záver Sendreiovci. (pár fotiek vo fotogalérii)

Druhá adventná nedeľa 10.12.2017 patrila od 14-tej Očovej

Pod názvom Folklórna Očová sa na pódiu vo Vianočnej dedine konalo pásmo o zvykoch a obyčajoch Očovej a nielen to. Bolo to plné tanca, spevu, muziky ba i Mária a Jozef prišiel (foto v galérii) 

Následne potom sa v Evanjelickom kostole svätej Trojice konal fantastický koncert klasickej hudby v podaní špičkového sláčikového kvarteta, ktoré robí radosť ľudom už 42 rokov a to Moyzesovo kvarteto.

Zvolenskú Vianočnú dedinu v stredu 13.12.2017 na Luciu navštívila a všetkým tu prítomným niekoľko pesničiek zaspievala Ilona Csáková. (video v závere článku)

Nasledujúci deň vo štvrtok 14.12.2017 sa konal v Evanjelickom kostole Adventný koncert nielen speváckeho zboru PinkHarmony, ale aj predviedli sa aj sólisti konzervatória.

V piatok 15.12.2017 boli dva koncerty 

V kaplnke na Zvolenskom zámku konal Vianočný koncert v podaní Zvolenského speváckeho zboru.

A do Vianočnej dediny nielen Maťo Ďurinda, Marika Gombitová, ale aj legenda John Lennon a diváci boli fantastický.

Ono bolo to trošku inak a to tak, že hudobné pásmo tu prezentovali zverenci HTŠ Zvolen a bolo to super a viac info už onedlho. (vo fotogalérii sú fotografie a v závere článku videá)

Sobota 16.12.2017 sa niesla v športovom duchu a to v skutku rozprávkovom hokejovom zápase, kedy “Sila, česť, odvaha” zdolali rozprávkové bytosti

Nedeľa 17.12.2017 bola v poradí tretia adventná a po 19-tej sa v Rímskokatolíckom kostole SV. Alžbety konal koncert pod názvom Galliano forever v podaní troch muzikantov a to Michal Červienka, Róbert Ragan a Klaudius Kováč.

V utorok 19.12.2017 podvečer bola vo Vianočnej dedine veľká slávnosť nakoľko tu sa konal krst knihy pod názvom Pomník plný lesa. Samotná publikácia je o významnom lesníkovi Ladislavovi Alcnauerovi, ktorý presadzoval prírode blízke pestovanie lesa.

Fotografie v galérii a video v závere článku.

Streda 20.12.2017 podvečer sa niesla v hektickom duchu.

Vo Vianočnej dedine sa konal v podaní divadla Zelienka dvakrát Betlehemský príbeh.

V OC OKO bol Vianočný koncert SZUŠ Heuréka a azda najväčšie prekvapenie bolo v Krajskej knižnici, kde Quo Vadis mal svoj Vianočný koncert (vid foto v galérii).

Na ďalší deň vo štvrtok 21.12.2017 prišiel zaspievať nielen Vianočné vec Robo Opatovský a veru prilákal do Vianočnej dediny veľa ľudí.

V sobotu 27.12.2017 sa konal v Evanjelickom kostole Jánsky orgánový koncert v podaní dvoch špičkových hudobníkov a to Ján Hegeduš (organ) a Ferenc Antalincz (trúbka) a bola to jednoducho fantázia.

V nedeľu 31.12.2017 bol Silvester a na nabudenie ako takej atmosféry skoro hodinu pred polnocou najskôr na pódiu zahrala a zaspievala Creedence revival – tribute band.

Pár minút pred odpočítavaním vyšla na pódium primátor mesta Zvolen Ing. Lenka Balkovičová a poj boku stála poslankyňa MsZ Alžebeta Staníková a pár vetami sa pre polnocou obidve prihovorili Zvolenčanom (vid priložené video).

Fotografie otvorenia ako aj video nájdete v závere článku.

Fotogaléria – podujatia vo Vianočnej dedine

Fotogaléria hokejového zápasu Slovensko a Fínsko 1.12.2017

 

Video – otvorenie Vianočnej dediny 2017

Video – otvorenie ľadovej plochy 2017

Video – Rozsvietenie Vianočného stromčeka

Video – 55. Mikulášov

Video – Folklórna Očová

Video Ilona Csáková

Video – Zbor PinkHarmony

Video – HTŠ Zvolen

Video – Zvolenský spevácky zbor

Video – HKM vs Rozprávkové

Video – Galliano forever

Video – krst knihy Pomník plný lesa

Video – Robo Opatovský

Článok, foto a video: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading