• St. apr 24th, 2024

Mikuláš zavítal k Zelienkovcom a rozdal mikulášske balíčky

Čert robil zle deťom. Foto: ZV-podujatia.

Mikuláš, Mikuláš, čo v tom vreci schovávaš? Sladkosti a cukríčky, len pre dobré detičky…

Túto odrhovačku dozaista všetci poznáte a je predzvesťou toho, že tento prešedivelý pán v červenom overale s veľkým vrecom je za dverami, chodí za deťmi a za nejakú tú básničku dostanú balíček.

Tento rok tomu nebolo inak a divadlo Zelienka si opäť pripravilo pre deti a ich rodičov podujatie pod názvom Rozprávka pre Mikuláša.

A veru jeden takýto zavítal a rovno dvakrát v nedeľu 3.12.2017 do Domu železničiarov. Skôr než prišiel si deti pozreli rozprávku, ktorú majú Zelienkovci vo svojom repertoári a to dobre známu o nerozlučnej dvojici – psíčkovi a mačičke.

Po rozprávke vyšla na pódium diametrálne odlišná dvojica, ktorá však k sebe neodmysliteľne patrí a to anjel a čert rohatý. Nuž, ako to býva, na jednej strane čert pokušiteľ, ktorý nemá rád deti a najradšej by im nič nedal, lebo si to jednoducho nezaslúžia a na druhej strane anjel, ktorý by im doprial, veď idú Vianoce.

Rozuzlenie toho všetkého nastalo, keď sa vo dverách objavil Mikuláš (komínom to je už také otrepané) a ten bol ochotný obdarovať všetky tu prítomné deti, ale…

Nielen deti samotné, ale aj rodičia museli odprisahať, že ich deti boli počas roka dobré a že si mikulášske balíčky zaslúžia. Samozrejme, čert trucoval, ale napokon ho prehlasovali a mohli sa balíčky rozdávať. A veru bola to radosť v detských očiach prenáramná a každý sa chcel fotiť so všetkými, ktorí tu dnes vystupovali.

Treba povedať, že aj toto podujatie Zelienkovcom vyšlo na jednotku, o čom hovorila radosť v očiach detí, ktorým sa nechcelo ísť ani domov a najradšej by tu ostali ešte dlhšie.

Fotografie

Článok a foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading