• Št. apr 25th, 2024

Basketbalistky BK Zvolen si zapísali ďalšie dôležité body

Autor IMG_1979

dec 11, 2017 ,
Po prestávke dohováral tréner Turej svojim zverenkyniam. Foto: ZV-podujatia.

Druhý decembrový víkend, sobota 9.12 a nedeľa 10.12.2017 mali patriť v športovej hale na zvolenskom sídlisku Západ opäť basketbalovým zápasom.

Nie všetko však bolo tak, ako bolo plánované a tak nastala menšia rošáda v zápasoch.

Prvá zmena nastala v plánovanom zápase junioriek proti BO Spartak Myjava. Tento zápas sa z dôvodu chorobnosti v tíme Myjavy preložil predbežne na 13.1.2017 a zápas kategorický ASWBL proti BDŽ ŠK UMB Banská Bystrica sa hral v piatok 8.12.2017 so začiatkom o 16:00 hod a samotný duel skončil pre naše baby víťazstvom 76:26 (42:16).

Jediný zápas, ktorý išiel podľa plánu a o ktorom si teraz viac napíšeme, bol proti juniorkám z klubu MBK Stará Turá a bol plný zvratov.

Od samého začiatku sa hralo viac na telo a boli to protihráčky, ktoré v úvode začali podstatne lepšie a pár minút hry mali niekoľkobodový náskok. Tento sa našim bábám do konca štvrtiny podarilo stiahnuť, ale úvodný priebeh zápasu a stav 17:17 naznačil, že bude ešte veselo.

Druhá štvrtina mala opačný priebeh, aj zásluhou úspešnej streľby sa podarilo našim urobiť si mierny náskok, súperkám sa nedarilo dostať do tempa, čo sme patrične využili a pred prestávkou bol stav 36:29.

Po prestávke zápas opäť nabral grády a hral sa na oboch stranách veľmi pekný basketbal s množstvom super akcií. Na oboch stranách sa dbalo na to, aby sa súperovi nepodarilo bodovo utiecť a predčasne si tak zabezpečiť víťazstvo. Pred záverečným dejstvom bol stav vyrovnaný 44:44.

Najdramatickejšia bola záverečná štvrtina, kedy o víťazovi nebolo vopred rozhodnuté a všetko sa vykryštalizovalo len pár minút pred záverom. V tomto prípade rozhodla lepšia psychická pohoda v našom tíme. Na opačnej strane sa viac zaoberali pískaním na súpera, ako sústredením sa na hru a to ich obralo o možné víťazstvo. Tak či onak, po záverečnom hvizde sa zaknihoval výsledok 55:50.

Nech sa páči pár fotografií

Článok a foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading