• Pi. apr 19th, 2024

Štácia s prehľadom vyhrala nad Mestom vysoko 9:6

Spoločná fotografia 32. ročníka SiFu. Foto: ZV-podujatia.

V posledný deň mesiaca december roku 2017 sa okrem tradičnej oslavy Silvestra na námestí konal aj futbalový SiFu zápas medzi AC Štácia a FC mesto, ktorého toto bol už 62. ročník.

Po 13-tej hodine sa zápas začal na ihrisku Technickej akadémie tradičným výkopom, ktorého sa zúčastnilo niekoľko známych ľudí mesta Zvolen. Samozrejme nemohla chýbať prvá dáma Lenka Balkovičová, europoslanec Ing.Vladimír Maňka, Prednosta MsÚ Zvolen Jozef Mikuš.

Tento rok sa spomínalo na dvoch pánov a to Jozefa Primusa, ktorý v novembri zomrel ako 76 ročný a v decembri zomrel Igor Stieranka. Prítomní si ich pamiatku uctili minútou ticha.

Prvá polovica zápasu na mokrom zasneženom teréne priniesla len pár gólov, nakoľko sa hralo opatrnejšie a dá sa povedať, že jeden striehol na druhého.

V druhom polčase to už bolo diametrálne odlišné a len málokto z toho množstva divákov, čo sem v tento posledný deň roka prišli, by očakával takú veľkolepú úrodu.

Žalo sa doslova vo veľkom a neskutočné záverečné divadlo predviedli hráči Štácie, ktorí deklasovali svojho súpera vysoko 9:6 a tak celkovo v tomto zápase padlo 15 gólov.

Samozrejmou súčasťou tohto zápasu bol predaj lístkov na tombolu, ktoré predávala omladina, samozrejme nechýbal bufet, ktorý prišiel v tomto chladnom počasí vhod a celý duel fundovane moderoval Marián Kološta, ktorý zaspomínal aj na časy minulé a pridal aj nejaký ten vtip na zasmiatie.

Na samotný záver sa žrebovala tombola o rôzne vecné ceny, ktoré venovali rôzni sponzori a hlavná cena bol veľkoplošný televízor.

Nech sa páči pár fotografií

Výkop 360 

Článok a foto: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading