• Pi. apr 19th, 2024

Cestou farieb Kataríny Zemkovej v Galérii na Tehelnej

Autor IMG_1979

jan 13, 2018
Mgr. Katarína Zemková. Foto: ZV-podujatia.

Pod názvom Cestou farieb bola v piatok 12.1.2018 v Galérii na Tehelnej slávnostnou vernisážou zahájená nová a pestrofarebná výstava Kataríny Zemkovej.

Krátko po 16-tej predniesol za galériu úvodné slová Jozef Klement a úvodnej kultúrnej vložky sa zhostila hudobná dvojica Miriam Pastúchová (spev) a Tomáš Tuharský (gitara). Týmto sa otvorila v poradí už 85. výstava.

Od primátora Šale dostala autorka výstavy ocenenie Tvorivý čin roka a nadviazala spoluprácu s vnučkou jedného výnimočného mechanika.

Toto bolo len také malé zrnko o autorke, podstatne viac porozprával o jej tvorbe a životnej ceste jej manžel pán Zemko.

Uviedol, že síce nie je profesionálny kurátor, ale s umením sa oženil (rozumej so svojou manželkou) a od tej doby sa na umenie začal pozerať iným pohľadom ako dovtedy. Tu vystavené diela sú prevažne z roku 2017, ale nachádzajú sa tu aj tohtoročné. Pozorne boli vyberané diela, o ktorých si mysleli, že najlepšie budú zapadať do koloritu alebo lepšie povedané do názvu, ktorým sa táto výstava nesie.

K záveru sa k slovu dostala aj samotná autorka, ktorá skonštatovala, že tu nevystavuje desať rôznych autorov, ale je to stále ona, charakteristikou pre ňu je, že v jeden týždeň vie vystriedať aj desať štýlov, takže je tu tá rôznorodosť.

Na záver ešte doplním, že výstava je predajná a môžete si ju pozrieť počas otváracích hodín galérie do 8.2.2018.

Video

Fotografie

Článok, foto a video: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading