• St. apr 24th, 2024

BK Zvolen chýbalo málo na zdolanie Basket Flames

Autor IMG_1979

jan 30, 2018 ,
Úvod duelu medzi BK Zvolen a Basket Flames. Foto: ZV-podujatia.

V nedeľné dopoludnie 28.1.2018 začal o 11-tej dopoludnia v telocvični ZŠ mládeže vskutku vyrovnaný basketbalový zápas ženskej kategórie ASWBL.

Tu na zvolenskej palubovke si to rozdali domáci BK Zvolen a Basket Flames a tento zápas si nenechalo ujsť množstvo fanúšikov obidvoch tímov.

Od samého začiatku až po jeho záver sa hral fantastický basketbal, v niektorých momentoch možno viac na telo a občas aj s diskutabilným pískaním (video je priložené), ale rozhodne sa bolo na čo pozerať.

Počas celého zápasu to bol vyrovnaný duel, pri ktorom sa kládol dôraz na poctivú obranu a nechýbala snaha, čo najmenej faulovať. V reči štvrtín bol zápas po prvej 12:13 a v polovici bol stav 22:23. Po prestávke sa ani jedenému tímu nepodarilo príliš odtrhnúť a tak spoločne bok po boku to dotiahli za stavu 37:41 do záverečnej štvrtiny.

Záverečná štvrtina rozhodla o všetkom, ale stačilo naozaj len málo, možno dotiahnuť zápas na remízu 53:53 a potom by sa v predlžení uvidelo, čo dalej. Toto sú len dohady, tak či onak, posledné dejstvo bolo plné zvratov, kedy sme aj pár bodov viedli, ale postupne nám súperky nadelili pár košov a pár sekúnd pred záverečným hvizdom sa nepodarilo v dramatickej situácii premeniť kôš našej Eve Vodrážkovej.

Za tento zápas sa rozhodne nemajú za čo hanbiť, ba naopak.

Basket Flames – trénerka Beata Renertová:

,,V dnešnom zápase sme museli až do poslednej sekundy bojovať o víťazstvo nad domácim družstvom. Trochu nám odišla streľba, o to viac dievčatá bojovali v obrane, ktorou sme si napokon víťazstvo vydreli. Chválim dievčatá pre kolektívny bojovný výkon a napriek tomu, že nám chýbali niektoré hráčky, dali tam srdiečko a záver zápasu sme zvládli takticky veľmi dobre.”

Škoda, že Zvolenčanky nepostúpili do play off ASWBL, dnešným výkonom by si to boli zaslúžili.

Ako je už jasné nepodarilo sa postúpiť medzi naj 4 a tak sme požiadali tú najpovolanejšiu a to hrajúcu trénerku Lauru van Dalen o zhodnotenie kategórie ASWBL.  

Sme veľmi radi a vďační, že sme sa mohli opäť zúčastniť slovensko-rakúskej ligy.

Spolupráca a organizácia celej ligy bola na veľmi dobrej úrovni. Naše družstvo bolo vyskladané zo skúsených hráčok doplnených o mladé juniorky, ktoré vynikajúco doplnili kolektív.

Cením si záujem hráčok hájiť farby klubu napriek tomu, že sú pracujúce/študujúce a mnohé “rozlezené” po Slovensku. Dobrá partia a vášeň pre basketbal je základom celého nášho úspešného fungovania už niekoľko rokov.

Okrem hráčok, ktoré sú zodpovedné za predvedený výkon patrí naša obrovská vďaka aj pánovi Gajdošovi, bez ktorého by sme naše heslo “bavíme sa basketbalom” nemohli ukázať.

Medzinárodná súťaž priniesla opäť veľmi zaujímavé zápasy a veríme, že aj atraktívne pre divákov.

Postup do finálovej 4ky nám síce ušiel, ale napriek tomu hodnotíme našu účasť v tejto lige ako úspešnú.

Ďakujeme všetkým, ktorí nás prišli podporiť a pomohli k tomu, že celú súťaž sme mohli hrať s odhodlaním a radosťou.

Videá

1 časť 

2 časť

 

Fotografie

Článok, foto a video: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading