• Št. apr 25th, 2024

Zimná univerziáda SR 2018 pozná svojich víťazov

Slávnostné zapálenie ohňa. Foto: ZV-podujatia.

V pondelok 5. februára 2018 sa na Technickej univerzite vo Zvolene (TUZVO) uskutočnilo slávnostné otvorenie celoslovenského športového akademického podujatia „V. Zimná univerziáda Slovenskej republiky 2018“ za účasti prezidenta Slovenskej rektorskej konferencie a rektora Technickej univerzity vo Zvolene Rudolfa Kropila.

O tomto ste si prečítali, ale to bolo už predvčerom a odvtedy sa už poriadne rozbehli rôzne športové zápolenia.

Neboli však prvé, nakoľko ešte pred oficiálnym otvorením univerziády sa v rámci Majstrovstiev Slovenskej republiky a Slovenského pohára v behu na lyžiach v dňoch 13. – 14. januára 2018 na Skalke pri Kremnici konala súťaž vysokoškolákov v behu na lyžiach, ako súčasť Zimnej univerziády SR 2018 a jej organizáciou bola poverená Technická univerzita vo Zvolene. Súťaž prebehla na výborne pripravených tratiach, v ideálnych snehových a poveternostných podmienkach. Do súťaže bolo prihlásených 13 vysokoškolákov, z toho 4 ženy.

Poďme si rozobrať nové fakty

V pondelok doobeda už odštartovali hokejové zápasy a poobedie patrilo tanečnému športu. Utorok bol podstatne pestrejší, pokračovali hokejové zápolenia na zvolenskom zimáku, ktoré vyvrcholili samotným finále. Športová hala v Badíne hostila florbalový turnaj a u nás doma, respektíve v ŠH TU Zvolen bedminton.

V rámci kapacitných možností sa nám podarilo zachytiť časť hokejového zápolenia, tanečný šport a bedmintonový turnaj.

Nech sa páči v skratke dôležité podujatia (uskutočnené vo Zvolene) + ostatné výsledky – Takže takto prebiehali disciplíny zaznamenané našim portálom.

Športové disciplíny

Počet získaných medailí 

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading