• Št. apr 25th, 2024

Zvolenské Slávistky porazili košické oceliarky

Autor IMG_1979

feb 11, 2018
Bojovalo sa o každú loptu. Foto: ZV-podujatia.

Druhá februárová sobota (10.2.2018) sa niesla v podaní rôznych podujatí.  Bola aj v znamení volejbalu, kde sa konal prvý domáci dvojzápas junioriek v tomto roku.

V športovej hale TU Zvolen, ktorá mimochodom uplynulý týždeň hostila športové zápolenia v rámci Zimnej univerziády 2018, v túto sobotu prepožičala svoju palubovku volejbalistkám.

Tu sa v dvojzápase junioriek východnej konferencie stretli TJ Slávia TU Zvolen okupujúca tretie miesto a VK Slávia TU Košice, ktorá prešľapuje na 6-tom mieste. Bodový rozdiel medzi družstvami bol viac ako 22 bodov (teraz je už 26).

Už od úvodu prvého setu prvého zápasu bolo jasné, že východniarky do metropoly stredného Slovenska neprišli na exkurziu. Chceli byť prinajmenšom rovnocenným súperom. Bojovalo sa o každú loptu a bod v sete a zápas sa posúval len v malých krokoch, ale ako sa ukázalo skúsenosť a kvalita i zápal v zápase bol na strane našich junioriek, ktoré napokon dotiahli zápas do úspešného konca 3:0 (20, 20, 18)

Do druhého zápasu si Košičanky preobliekli chladnú oceliarsku modrú za žeravú červenú. V našom tábore došlo k prehodeniu farieb z oranžovo čiernej na čierno oranžovú.

Prvý set sa niesol v podobnom duchu ako tie predchádzajúce v minulom zápase, ale druhý už bol patrne o niečom inom. Košičanky sa viac zomkli a zatlačili, k tomu všetkému sa našim babám prestalo dariť. Zvolenčanky sa však hecli a oceliarky zdolali aj v tejto časti duelu. Posledný set nielen tohto zápasu, ale aj celého stretnutia patril nám. Súperkám sa podarilo úspešne uhrať len 16 lôpt 3:0 (18, 24, 16).

Najbližší domáci zápas odohrajú naše Slávistky 10.3.2018, kedy na svojej palubovke privítajú KV MŠK Oktan Kežmarok – začiatok dvojzápasu bude včas aktualizovaný.

Nech sa páči pár fotografií

Článok a foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading