• Št. apr 25th, 2024

Veľká húževnatosť kadetiek BK Zvolen nestačila na súperky

basketbalový zápas prípravky BK Zvolen a Stará Turá
Zvolenské mladšie mini. Foto: ZV-podujatia

Posledný februárový víkend 24. a 25.2.2018 priniesol okrem teploty značne pod nulou aj štyri domáce basketbalové zápasy s príznakom pod bodom mrazu.

Pre upresnenie treba povedať, že sa jednalo o dva zápasy kadetiek (Košice a Poprad) a dvojzápas starších minidievčat proti Starej Turej.

Vo všetkých prípadoch sa bolo rozhodne na čo pozerať a na oboch palubovkách podali naše basketbalistky maximálny výkon a o tom, ako to počas víkendu prebiehalo si teraz niečo viac napíšeme.

Najskôr prídu na rad kadetky.

Sobota 24.2.2018

Kto pozorne sleduje basketbalové dianie, tak mu je jasné, že nakoľko sa kadetky po úspešnej časti prebojovali do hlavnej skupiny o boje o konečné 1. a 6. miesto, tak tento zápas proti Young Angels Košice bol ich prvým.

Košičanky skončili základnú časť na prvom mieste so 43 bodmi, kedy ten jeden do párneho počtu im zobrali Banskobystričanky. Naše družstvo išlo do bojov z 5-teho miesta.

Samotný zápas sa dá zhodnotiť 50 : 50 alebo lepšie povedané, naše baby dokázali držať so súperkami 2 štvrtiny krok. Síce prehrávali, ale na to, že po palubovke pobehovali Košičanky, to vôbec nebolo zlé. Pred prestávkou bol stav 21:29.

Zlom nastal po prestávke, kedy protihráčky ešte viac ožili a bodový náskok sa začal rapídne zväčšovať a napokon sa po záverečnom hvizde zastavil na 48:62.

Fotografie – BK ZŠ Zvolen – Young Angels Košice

Nedeľa 25.2.2018

V toto chladné dopoludnie prišli do kráľovského mesta Zvolen štvrté po základnej časti a dozaista si ešte pamätali januárovú prehru a to dievčatá z BAM Poprad.

Samotný zápas bol od samotného začiatku až po záver absolútne vyrovnaný. V oboch táboroch si bolo možné počas duelu všimnúť, že nie vždy boli tréneri spokojní, ale ich zverenkyne hrali zápas fantastickým spôsobom.

V reči čísel sa zápas do tretej štvrtiny vyvíjal nasledovne – 13:17, 25:19, 35:36 a nasledovalo posledné dejstvo.

Tu sa doslova bojovalo o každú loptu a aj keď sa zdalo, že protihráčky majú navrch, naše urputne bojovali a rozhodne treba oceniť, že na vynútenie predĺženia stačili len centimetre 52:53.

Vyjadrenie trénera Jána Hricka k zápasu

Vlažný vstup a slabý obranný doskok trápili náš tím cely prvý polčas. Druhy bol lepší, no stále sme stavali súpera na nohy. Na konci sme si vypracovali náskok, ktorý sa nám podarilo udržať. Gratulujem mojim babám k dôležitej výhre. Odmakali si to na ihrisku naozaj do poslednej sekundy. Taktiež chcem pochváliť hráčky Zvolena, za bojovnosť a odvahu, ktorú preukázali v zápase.

Fotografie – BK ZŠ Zvolen – Bam Poprad

Na záver sa vrátim ešte k sobote a k dvojzápasu starších mini proti Starej Turej.

Neprináleží mi hodnotiť zápasy, ono všetko má svoj čas a rozhodne pozitívne treba hodnotiť, že sa pracuje aj s najmladšími a tak nech sa páči aspoň pár fotografií.

Fotografie – BK ZŠ Zvolen – MBK Stará Turá staršie mini

Článok a foto: IMG_1979

Pridaj komentár

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading