• Pi. apr 19th, 2024

Vo Zvolene bola zahájená turistická sezóna 39. ročníkom výstupom na vrch Zvolen

Autor IMG_1979

mar 18, 2018
Pavel Fabian preberá Cenu Matice Slovenskej. Foto: IMG_1979

V tretiu marcovú sobotu 17.3.2018 sa v meste Zvolen za sychravého počasia konal v poradí už 39. ročník výstupu na vrch Zvolen, ktorý sa už tradične v tomto období koná pri príležitosti oslobodenia mesta Zvolen a zároveň je to podujatie, ktoré otvára turistickú sezónu.

Tak, ako za ostatné roky, aj toto turistické podujatie zorganizoval Klub turistov Pustý hrad, mesto Zvolen, Priaznivci Pustého hradu, obec Liptovské Revúce a nad podujatím prevzala záštitu tak ako rok minulý primátorka mesta Ing. Lenka Balkovičová.

Podujatie tu pri pomníku padlým vojakom Sovietskej armády moderoval Marián Kološta.

Úvodného slova sa po odznení štátnej hymny ujal práve už spomínaný pán Kološta, ktorý tu privítal všetkých prítomných a upriamil pozornosť aj na vzácnych hostí – po svojom boku stojacu primátorku mesta Zvolen Ing. Lenku Balkovičovú, Ing. Jaroslava Stehlíka (víceprimátor mesta Zvolen), Branislava Husára (poslanec MsZ Zvolen), Pavla Fabiana atď.

K slovu sa dostala aj prvá dáma mesta Zvolen a následne za miestny odbor Matice Slovenskej Branislav Husár, ktorého rozprávanie smerovalo k pripomenutiu 25. výročia vzniku SR a na záver svojej reči odovzdal do rúk Pavla Fabiana Cenu Matice Slovenskej.

Potom už nasledovalo obligátne položenie vencov k pomníku ako vzdanie úcty za padlých nielen pri oslobodzovaní mesta Zvolen.

Na úplný záver si ešte zobral slovo moderátor, aby upresnil záverečné inštrukcie.

Nech sa páči všetko podstatné nájdete vo videu a v článku aj pár fotografií

Video

Fotografie

Článok, foto a video: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading