• Št. apr 25th, 2024

M-SR v štvorkovom volejbale vyhrali hráčky Bratislavského Dráčika

Autor IMG_1979

jún 4, 2018
Občas bolo vidieť aj radosť na našich hráčkach. Foto: IMG_1979

Počas dvoch doslova letných víkendových dní sa v športovej hale TU Zvolen konali Majstrovstvá Slovenska v štvorkovom volejbale mladších žiačok.

Tu v kráľovskom meste Zvolen si to od 2.6 do 3.6.2018 rozdalo na dvoch palubovkách dokopy 8 družstiev slovenských volejbalových klubov doslova zo všetkých kútov nášho rodného kraja.

Slávnostného otvorenia sa zúčastnili za Technickú univerzitu RNDr. Andrej Jankech, PhD. (prorektor pre pedagogickú prácu), manželia Havranovci (volejbalový oddiel TJ Slávia TU Zvolen), Ing. Lenka Balkovičová (primátorka mesta Zvolen).

Nech to máme pekne poporiadku

Skupina A

  • VK Spišská Nová Ves, ŠŠK VIVUS Bratislava, VM Senica a hráčky domácej TJ Slávia TU Zvolen

Skupina B

  • VA Žilina, Slávia UK Dráčik Bratislava, MVK Stropkov, MVK Frigolog Nové Mesto nad Váhom

Ako už bolo spomenuté, úvodné zápasy (sobotné) sa hrali v skupine A a B a následne v nedeľu sa síce hralo v dvoch telocvičniach, ale najskôr už semifinálové kolo a následne finále o 7. 5. 3. a samozrejme o 1. miesto.

Kým si povieme prvotné výsledky je vhodné povedať, že všetky kluby prišli s pomerne veľkou plejádou svojich hráčok, ale v našom tábore ich bolo celkovo len 5, takže je každému jasné, že na prípadné striedanie bola k dispozícii len jedna jediná hráčka.

Sobotné zápasy boli pre všetkých náročné nielen z cestovania, ale aj denná teplota vonku a aj vo vnútri bola dozaista vyčerpávajúca.

Zo skupiny A bez straty bodu vyšli Spišiačky, následne VIVUS Bratislava, Senica a zvolenská Slávia a v druhej skupine na prvom mieste Žilina, následne Dráčik Bratislava, Stropkov a Nové mesto nad Váhom.

Aj keď naše baby boli na 4. mieste, v rámci čísel to bolo 3 zápasy, 3 prehraté tajbrejky – rozhodne aj za toto treba dievčatá pochváliť, lebo veľakrát dali do zápasov viac než seba a to bolo na palubovke rozhodne vidieť.

V nedeľu doobeda odštartovali od 9-tej štyri semifinálové zápasy v ktorých sa postupne, respektíve súbežne stretli Spišiačky a Dráčik Bratislava (1:2), VIVUS Bratislava a Žilina 1:2), Senica a Nové mesto (0:2) a Slávia Zvolen a Stropkov (1:2).

Po tomto úvode nasledovali poobedné finálové zápasy o konečné 7. miesto Senica a Zvolen (2:0), 5. miesto Nové mesto a Sropkov (0:2), 3. miesto Spišská Nová Ves a VIVUS Bratislava (2:0) a samozrejme finále Slávia Bratislava a VA Žilina (2:0)

Je teda jasné kto zvíťazil, celkové poradie bolo nasledovné:

  • Slávia UK Dráčik Bratislava
  • VA Žilina
  • VK Spišská Nová Ves
  • ŠŠK VIVUS Bratislava
  • MVK Stropkov
  • MVK Frigolog Nové Mesto nad Váhom
  • VM Senica
  • TJ Slávia TU Zvolen

Video – zahájenie turnaja 

Fotografie

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading