• Št. apr 25th, 2024

Zvieracie korzo prilákalo množstvo ľudí na námestie

Foto: IMG_1979

Rok sa s rokom stretol a aj keď to od rána vyzeralo, že možno večer bude repete toho minulého, tak sa to napokon nepotvrdilo a dokonca to všetko predčilo všetky očakávania.

Reč je o prvom tohtoročnom nedeľnom korze 3.3.2018, ktoré dostalo do vienka pracovne názov Korzo v znamení zvierat.

Kto si dobre pamätá vie, že rok dozadu po úvodných minútach dážď prerušil dobre rozbehnuté korzo, ale tentokrát to dopadlo na jednotku. Skôr, než si povieme viac, tak na úvod treba povedať, že toto všetko nielen finančne podporilo Zvolenské kultúrne centrum, mesto Zvolen a ďalší partneri a celé to moderoval Radoslav Kuric, ktorému po technickej stránke sekundovala Lucia dvorská (OZ Psíčkari)

Začnime teda odzadu a to, že tradične opäť deti uvideli hlúpu ženu (rozumej divadelnú rozprávku pre deti s rovnomenným názvom v podaní členov Divadla Zelienka) a samozrejme, že pritiahla veľa svojich divákov, veď, kto by sa nechcel pozrieť ….

Opodiaľ sa konali tradičné tvorivé dielne Troch orieškov, ktoré tentokrát čerpali motív práve z dnešného podujatia a deťúrence tu tvorili kadečo psíčko – mačkovité.

Hlavné pódium ponúklo dvoch interpretov, respektíve kapelu Bosé nohy a mimo program rapera, ktorému už nikto inak nepovie ako Marks.

Avšak to naj sa točilo nielen na trávnatej ploche pri fontáne, ale aj pri pódiu a veru nejeden nevedel, kam skôr zájsť.

Gro toho všetkého tvorili na trávnatej ploche stánky organizácií, združení a podobne – OZ Pes v núdzi, Karanténna stanica Zvolen, OZ Mačkin majer, OZ ZvieratkovoSK, atď.., ktorí sem prišli ukázať doslova svoj zverinec. Nielen deti to tu nesmierne bavilo, ale aj dospeláci sa dozvedeli od sympatických dievčeniec odpovede na všetky otázky, ktoré im pri chove, adopcii a podobne vŕtali v hlavách a bolo si tu možné niečo drobné aj zakúpiť.

Za povšimnutie a zastavenie stála výstava fotografií Very Fox.

Súbežne s hudobnou produkciou sa kuchtil program aj pred pódiom, kde sa postupne predstavili už spomenuté psie spolky, ale bolo možné sa dozvedieť aj o záchranárčine, o výbere a kúpe psíka, o psej fyzioterapii a vidieť ukážky psích strihov.

Azda najlepšia bola časť programu pod názvom Obedience, čo boli v podstate ukážky poslušnosti, ale tieto sú špecifické v tom, že musia do bodky spĺňať prísne dané kritériá a veru psíky svoje paničky poslúchali na slovo.

Na úplný záver ako bodka programu bolo vyhodnotenie súťaže, ktorá tu prebiehala od začiatku dnešného nedeľného Korza a to o naj útulkáča.

Najbližšie korzo 

Program 10.6.2018 – Hudobné korzo

Hlavné pódium

  • 17:00 – Lørenskog Musikkorps – hudobný orchester z Nórska
  • 18:00 – Husbands – koncert najznámejších pop-rockových hitov
  • 19:00 – Katarína Feldeková Band – koncert piesní s textami Ľubomíra Feldeka

Detská zóna

  • 17:00 – Kráľ drozdia brada

Ďalšie atrakcie

  • Tri oriešky – tvorivé dielne pre deti

Fotografie

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading