• Pi. apr 19th, 2024

V Parku velikánov boli odhalené lavičky Podjavorinskej a Feldekovi

Autor IMG_1979

jún 17, 2018 ,
Deťom sa páčilo vystúpenie sokoliarov. Foto: IMG_1979

Deň prameňov ako názov podujatia možno veľa ľudí neoslovil, ale ten, kto si našiel čas a prišiel v sobotu 16.6.2018 do kúpeľov Sliač, dozaista zažil viac než bohatý program.

Gro podujatia samotného sa síce konalo až od 14-tej poobede, ale doobeda od 9:30 sa začalo otvorením sezóny kúpaliska na Sliači a počas tohto dňa bol vstup voľný.

Podujatie samotné moderoval Marián Kološta.

Poobede začalo v záhrade kúpeľov Sliač náučno- zábavné popoludnie pre deti a veru bolo toho neúrekom. Okrem tanečných vystúpení deťúreniec CVČ Relaxáčik sa na striedačku predstavila aj sokoliarska skupina kráľa Svätopluka. Zabaviť sa kreatívne bolo možné na rôznych stanovištiach a nechýbala ani lesná pedagogika.

Po 16-tej sa v Parku velikánov konalo slávnostné odhalenie dvoch lavičiek za prítomnosti majstra Feldeka a jeho dcéry Katky s kapelou.

Pred rokom sa tu odhaľovali dokopy tri originálne lavičky: Marínina lavička – venovaná Maríne (Márii Kráľovičovej), lavička zaľúbených – venovaná slávnemu slovenskému spisovateľovi Andrejovi Sládkovičovi a tretia bola babičkina lavička – venovaná nezabudnuteľnej autorke Božene Nemcovej.

Dnes to boli dve, jedna bola venovaná Ľudmile Podjavorinskej a druhá Ľubomírovi Feldekovi. Obidve uviedol do života perím, namočeným v kúpeľnej vode pán Feldek, ktorý pri každej aj nejaký ten krátky príbeh vyrozprával a tú svoju ešte zvečnil svojim autogramom.

Celý priebeh tu v Parku velikánov si môžete pozrieť na priloženom videu.

Nuž, takto prebiehal Deň prameňov na Sliači a na dotvorenie atmosféry si ho môžete pozrieť aj na fotografiách.

Video – Park velikánov

Fotografie

Článok, foto a video: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading