• Št. apr 25th, 2024

Predprázdninová oslava pritiahla veľa nielen Zlatopotočanov

Vystúpenie šermiarskej skupiny Ricasso bolo opäť fantastické. Foto: IMG_1979

Predposlednú júnovú sobotu 23.6.2018 ožil športový areál ZŠ M. Rázúsa na zvolenskom sídlisku Zlatý potok veľkou oslavou s bohatým programom, v ktorom si každý rozhodne našiel to svoje.

Podujatie, o ktorom je reč malo názov Vivat Vakácie a toto bol už jeho tretí ročník, plný zábavy a sprievodného programu. Zorganizovala ho trojica poslancov MsZ Zvolen za túto mestskú časť a to Robo Vasil, Mgr. Michal Hazlinger a PhDr.Mgr. Miroslav Sližik, PhD.

V rámci celého areálu si bolo možné dosýta zasúťažiť na miniolympiáde s atletickým klubom Danica, samozrejme prišlo aj CVČ Domino, šermiari z Ricassa, bola aj lukostreľba, hasiči a ich technika a tak, ako rok minulý si bolo možné pokresliť malucha (rozumej fiatku) kriedou a dokonca sa aj šilo.

Aj hasiči si pripravili super program. Okrem techniky priniesli nielen deťom na ukážku časť archívnych prilieb z jednej veľkej zbierky a bola to poriadna paráda.

Gro programu prebiehalo na pódiu, respektíve určitá časť aj neďaleko pódia a moderátorsky podujatie zastrešoval Martin Matuška.

Podujatie samotné začalo salvou z dela šermiarskej skupiny Ricasso, ktorá potom následne predviedla jednu zo svojich obľúbených scénok. Po zvyšok dňa sa členovia tohto spolku venovali deťom pri rôznych zábavných činnostiach.

Hlavné pódium ponúklo tento večer vskutku pestrú paletu nevšedného a priestor tu dostali aj známi Zlatopotočania. Začalo sa rozprávkou Gulliverov denník, prešlo sa na tanec na hlave (Stred), ktorý vystriedal jemný melodické ba až erotické párové tanec (Fáber dance), následne prišla na rad vážna hudba (Mozart šou) a celé sa to zaklincovalo veľkým Zvolenským Bigbandom.

Ak som spomínal známe osobnosti, moderátor postupne doslova v kresle pre hosťa vyspovedal štyroch hostí. Prvá dostala priestor Mgr. Ľubica Miľanová (vedúca Lesníckeho a drevárskeho múzea), následne viac než úspešná plavkyňa Zuzka Hrašková, po ktorej prišiel na rad pán herec zvolenského DJGT Vladimír Rohoň a na záver aforista Jozef Bily.

Ešte na doplnenie, v dvoch kolách sa predstavili deťom hasiči, ktorí deťúrencom najskôr spravili fantastickú penu a o nejakú hodinu neskôr zahasili fingovaný oheň.

Nuž, takto nejako a ešte podstatne viac si deti v tento sobotný deň užili a atmosféru toho, ako to tam vyzeralo si môžete pozrieť na priložených fotografiách.

Video – hasenie ohňa

Fotografie Vivat Vakácie

Článok, foto a video: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading