• Pi. apr 19th, 2024

Divadelný Motýľ privíta po lete divákov v jubilejnej 70. sezóne

Autor IMG_1979

aug 25, 2018 ,

TS: V septembri 2018 vstupuje Divadlo J. G. Tajovského vo Zvolene do jubilejnej 70. sezóny. Symbolicky ju otvorí spoločne so svojimi divákmi a priaznivcami počas galavečera MOTÝĽ 2018 v piatok 7. septembra.

Po horúcom lete prinesie obľúbené podujatie ľahký závan sviežej divadelnej atmosféry. Slávnostný a zároveň neformálny program predstaví favoritov diváckej ankety Motýľ o najpopulárnejšiu herečku, herca a inscenáciu uplynulej sezóny. Tento rok sa zapojilo vyše 800 divákov a po spočítaní ich hlasy rozhodli o týchto trojiciach.

Nominácie na Cenu MOTÝĽ za 69. sezónu DJGT v abecednom poradí:

Najpopulárnejšia inscenácia: Charleyho teta, Lekárske tajomstvo, Škola základ života

Mená víťazov jednotlivých kategórií budú naživo vyhlásené práve počas galavečera, ktorý je známy svojou príjemnou až rodinnou atmosférou.

Samotné divadlo udeľuje ešte ďalšie dve Ceny: putovnú CENU DOBRÝ MOTÝĽ udeľovanú na jednu sezónu v rámci DJGT a CENU ČESTNÝ MOTÝĽ. Práve toto čestné ocenenie venuje zvolenské divadlo tento rok in memoriam legendárnej herečke zakladateľskej generácie MÁRII MARKOVIČOVEJ (1908 – 1984). Jej odkaz sa tak bude symbolicky vznášať nad celou 70. sezónou, ktorá bude pri príležitosti jubilea cielene vytvárať most medzi minulosťou a prítomnosťou.

TS: Mgr.art. Uršuľa Turčanová dramaturgička DJGT Zvolen. Foto: archív DJGT

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading