• Pi. apr 19th, 2024

Na 13-tom ZHP nebudú zbrane rinčať, ale hudba bude znieť

Autor IMG_1979

aug 25, 2018
ZHP ZV. ilu

Už doslova tradičné zvolenské hudobné podujatie na počesť Slovenského národného povstania (SNP), pod názvom Zvolenské Hudobné Povstanie (ZHP) sa bude konať na zvolenskom námestí 28.8.2018 od 18-tej hodiny.

Organizačne ho pripravilo mesto Zvolen a Zvolenské kultúrne centrum.

Cieľom toho podujatia je okrem spomienky priniesť na pódium obyvateľom mesta to najlepšie z hudobnej scény vo Zvolene. V tomto – už 13-tom ročníku zahrajú hudobníci a kapely: Kris Druga, The Toones a NO – 5.

Poďme sa aspoň troška pozrieť na to, čo Vám bude dopriate počas jedného augustového večera v meste Zvolen. Samozrejme, že na toto podujatie je vstup voľný.

The Toones

Pre veľkú časť Zvolenčanov dobre známa kapela, ktorej tvorba pozostáva zo zlatých 60-tych a 70-tych rokov. Ich repertoár tvoria nielen vlastné skladby, ale hrajú aj známe hity skupín ako Led Zeppelin, Black Sabbath, Cream, The Beatles, Jimmy Hendrix, …a všetko hrajú na aparatúre, ktorá taktiež pripomína dobu minulú.

Kapelu tvoria traja členovia: Filip Argay (sólo spev, gitara), Ján Rell (spev, basgitara) a Andrej Penička (spev, bicie).

N0-5

Je známa najmä skôr narodeným, nielen zvolenským rockerom. Ide o rockovú kapelu, ktorá bola známa predovšetkým v 80-tych rokoch. Do ich repertoáru patria okrem vlastnej tvorby aj zlaté hity skupín Deep Purple, Santana, Hendrix, Cream.

Kris Druga

Vystúpia ako prví – píšem v množnom čísle nakoľko budú dvaja – Kris Druga (spev a gitara) a Martin Rehák (gitara) a zahrajú svoje autorské piesne. Dopátrať sa k viacerým informáciám je dosť náročné, ale pre informáciu poslúži aspoň videoklip.

Nuž, takéto zloženie bude mať tohtoročné ZHP a tak neváhajte a príďte sa pozrieť a oslávme hudbou spolu SNP.

 

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading