• Pi. apr 19th, 2024

Ďalšie víťazstvo favorizovaných Zvolenčaniek

hokejový zápas v extralige žien Zvolen a Košice
Pred bránou Košičaniek bola neraz trma vrma. Foto: IMG_1979

21.10. 2018 sa pod Pustým hradom odohralo ďalšie stretnutie hokejovej extraligy žien. Tentokrát Zvolenčanky privítali hráčky Košíc.

Chorobou zmáhaný domáci tím túžil po víťazstve, čo ukazoval hneď od úvodných sekúnd. Zvolenčanky si vytvárali dostatok streleckých príležitostí, no z gólu sa radovali až v 12. minúte, keď sa presadila Kolcunová. O 3 minúty vyhrávali domáce hokejistky už o 2 góly, presne namierila Ágoštonová. Tlak hráčok Zvolena pokračoval a sporadické strely z hokejok Košičaniek spoľahlivo kryla Hrčková.

V úvode druhej tretiny bol obraz hry rovnaký, ako v prvom dejstve. V 24. minúte si po krásnej narážačke s Kolcunovou otvorila strelecký účet v zápase aj Janicová. O 4 minúty neskôr ušla Košickej obrane opäť Janicová a bekhendovým blafákom zavesila pod brvno. Aj napriek ďalším príležitostiam už v prostrednej časti hry gól nepadol.

Vstup do záverečnej tretiny vyšiel lepšie hosťujúcim hráčkam, keď v 43.minúte vyslala presnú strelu Plencnerová. Košičanky cítili príležitosť na zvrátenie zápasu a tomu prispôsobili i tvrdosť hry. Zvolenčanky sa snažili o zvýšenie svojho vedenia, no bezúspešne. Naopak, na ľade nepribúdali gólové šance, ale zákerné fauly a šarvátky. V 50.minúte musela predčasne opustiť ihrisko Beláňová, ktorá putovala do nemocnice. O 5 minút sa na ľade iskrilo opäť, došlo i k menšej šarvátke a pod sprchy putovalo viacero hráčok. Gól už nepadol a tak si Zvolenčanky pripísali do tabuľky ďalšie 3 body.

ŽHKm Zvolen – ICE DREAM Košice 4:1

  • Góly ŽHKm Zvolen: 12. Kolcunová (Janicová), 15. Ágoštonová, 24. Janicová (Kolcunová, Lamperová),  27. Janicová
  • Zostava ŽHKm Zvolen: Hrčková- Časnochová, Chmelíková, Ivanová, Stern- Lamperová, Kolcunová, Janicová, Gáliková, Ágoštonová, Záňová, Sakalíková, Beláňová, Stančíková

Fotografie – ŽHK Zvolen – ICE Dream Košice

Článok: Andra Orolínová. Foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading