• St. apr 24th, 2024

Dve víťazstvá zvolenských kadetiek počas uplynulého víkendu

Úvodný rozskok basketbalového zápasu kadetiek. Foto: IMG_1979.

Počas tretieho októbrového víkendu 20. a 21.10.2018 sa v športovej hale na zvolenskom sídlisku Západ hrali dva basketbalové zápasy kadetiek.

V sobotu bol na programe zápas proti BK AŠK Slávia Trnava a na ďalší deň v nedeľu doobedňajší zápas proti BKM JUNIOR UKF Nitra.

Po dvoch prehrách našich kadetiek (doma a vonku) s rovesníčkami z klubu BK ŠKP 08 Banská Bystrica bolo načase už vyhrávať a začať zbierať body do tabuľky.

Už teraz v úvode napíšem, že víkend bol pre ne viac než úspešný.

BK Zvolen – BK AŠK Slávia Trnava

Od samého úvodu duelu bolo cítiť, že Trnavčanky sú náročným súperom a dali to našim babám patrične najavo. Do polovice zápasu bolo vidieť viac než sympatickú hru súperiek, ktoré narúšali skoro každú lepšiu akciu našich báb, ale tie sa držali viac než dôstojne. Pred prestávkou bol dosť vyrovnaný stav 33:27.

Po prestávke nastal zlom v zápase, postupne odchádzali sily Trnavčankám, v našom tábore sa ešte viac herne začalo dariť a bodový rozdiel sa začal zväčšovať. Pred poslednou štvrtinou bol rozdiel už 10 bodov 51:41 a po záverečnom hvizde svietilo na tabuli 71:57.

Fotografie

BK Zvolen – BKM junior UKF Nitra

Vývoj tohto zápasu s dievčatami spod Zobora sa dal do značnej miery ešte pred duelom očakávať, nakoľko prvé dva zápasy v tejto sezóne prehrali práve Nitrančanky (doma aj vonku) s Trnavčankami. V tomto zápase však bolo cítiť, že včerajší zápas trochu zanechal stopy a súperky v úvode trošku robili problémy.

Postupne sa naše hráčky dostali do tempa, po prvej štvrtine bol stav 19:13 a po ďalších minútach už 35:22. Po prestávke až do záveru zápasu sa pokračovalo v rovnakom tempe, ale s tým, že bolo zjavné, že dievčatám spod Zobora došli sily a tak sa ešte viac zväčšil tlak našich. Pred záverečnou štvrtinou bol rozdiel 14 bodov, čiže 47:33 a po ďalších desiatich minútach si naše kadetky pripísali ďalšie víťazstvo po výhre 63:47.

Nech sa páči fotografie z oboch zápasov tohto parádneho basketbalového víkendu

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading