• St. apr 24th, 2024

Aj štyridsiatnici sa konečne dočkali. LIGA 40+ začala gólovou nádielkou

Autor IMG_1979

jan 10, 2019
Foto: Miloš Masarik.

Netradične v nedeľu 16.12.2018 začala v športovej hale ZŠ Námestie mládeže na Zvolenskom sídlisku Západ prvým kolom Liga 40+ v malom futbale. V XV.ročníku ligy hráčov nad 40 rokov sa predstaví v sezóne 2018 / 2019 Schaller facility LIMFU Zvolen šestica mužstiev, ktoré majú na súpiskách zatiaľ 69 hráčov. Hrá sa dlhodobá súťaž systémom každý s každým s odvetami, takže každé mužstvo odohrá desať zápasov. Titul z minulého ročníka obhajuje FC Coffola – päťnásobný víťaz súťaže. Okrem súťaže družstiev budú už tradične ocenení najlepší strelec, hráč a brankár. Posledné desiate kolo a vyhodnotenie súťaže je naplánované na sobotu 23.februára 2019.

V prvom kole v troch stretnutiach podlo celkom 37 gólov, na ktorých sa podieľalo 23 strelcov. Najúspešnejším bol so štyrmi gólmi Roman Ľupták (SP Hronn Xanto 40) a vedie tabuľku strelcov pred trojicou hráčov, Ján Maľa a Maroš Borgoň (obaja FC Coffola 40) i Števo Sudimak (Euroteam 40 ), ktorí dosiahli hetrik. Všetky stretnutia rozhodoval veľmi kvalitne Peter Plavec, hralo sa slušne, nemusel udeliť žiadnu kartu. V zostavách mužstiev oproti minulej sezóne nastali zmeny a objavili sa v nich i najlepší hráči z mužstiev, ktoré „si dali pauzu“ a v tomto ročníku sa do súťaže neprihlásili. Je nielen pravdepodobné, ale už isté, že od Nového roku naskočia do zostáv i niekoľkí „čerství“ štyridsiatnici.

V prvom stretnutí nastúpilo Xanto proti „elánistom“ a po piatich minútach strelil svoj prvý gól i otvárací gól Ligy 40 Roman Ľupták, no Soják vyrovnal. Štvrťhodinu sa hralo bez gólov, no potom polčasový účet stanovil skompletizovaním hetriku Ľupták. V úvode druhého dejstva premenil šancu Kopčan, no už o chvíľu znížil na rozdiel dvoch gólov Hakeľ. Po Fáberovom góle na 5:2 sa zdalo rozhodnuté, ale Xanto sa nechalo zatlačiť do obrany a inkasovalo dva góly po strelách Šufliarskeho a Šipulu. Minútu pred koncom zabezpečil Ľupták víťazstvo „xanťákov“, ktorých podržal obetavým výkonom brankár Snopko. Šufliarskemu sa podarilo znížiť na konečných 6:5.

Na druhý zápas nastúpil úradujúci majster proti „sokolom“. „Coffoláci“ nenechali nič na náhodu, v prvom dejstve si súpera dokonale „oťukali“ a zakončil ho gólom z hry dokonca brankár Zemiar a v druhom polčase to „rozbalili“ strelecky. Predvádzali rýchle kombinačné akcie pred Uhríkovou bránou a zvíťazili nakoniec „len“ o 11 gólov, Ján Maľa a Maroš Borgoň zaznamenali hetrik.

Tretie stretnutie zohrali Euroteam s R-Pubom a „maňkovci“ dokázali eliminovať útočnú snahu súpera, Guzman v prvom polčase udržal čisté konto, vytvorili si štvorgólové vedenie, čo ako sa ukázalo rozhodlo o víťazovi stretnutia. Druhé dejstvo bolo vyrovnané, no keď dvomi gólmi zaknihoval Števo Sudimak hetrik, viedol Euroteam už 6:0. Potom síce Žbirka doslava prepasíroval loptu do siete, no Šovčíkova delovka znamenala siedmy gól v sieti inak dobre chytajúceho Tužinského, ktorý chytil i penaltu. Na konečných 7:2 upravil z pokutového kopu Grofik.

Výsledky:

1.kolo XV. ročníka Ligy 40+

  • SP Hronn Xanto 40 – RakyElán 40 6:5 (3:1) – R.Ľupták 4, Fáber, Kopčan – Šufliarsky 2, Šipula, Hakeľ, Soják
  • FC Coffola 40 – Falcon´s 40 14:3 (5:2) – J.Maľa 3, Borgoň 3, A.Štefko 2, Albert 2, Zemiar, Páleník, Torňoš, Potkan – Krokoš 2, Kuchár
  • Euroteam 40 – R-Pub 40 7:2 (4:0) – Sudimak 3, Paraj 2, Šovčík, Drozd – Žbirka, Grofik (PK)

Druhé kolo opatrnejšie – kryštalizujú sa favoriti

V predvianočnú sobotu pokračovala v športovej hale ZŠ Námestie mládeže na Zvolenskom sídlisku Západ druhým kolom Liga 40+ v malom futbale. V troch stretnutiach XV.ročníka ligy hráčov nad 40 rokov

padlo celkom 31 gólov, na ktorých sa podieľalo 23 strelcov. Najúspešnejšími boli s trormi gólmi Ján Paraj a Števo Sudimak (obaja Euroteam 40 ), ktorý spolu s Romanom Ľuptákom (Xanto) vedú so 6 gólmi tabuľku strelcov. Všetky stretnutia rozhodoval Peter Plavec.

V prvom stretnutí RakyElán síce viedli gólom Šipulu, no potom sa rozstrieľali „pubáci“ i šťastnými gólmi a trojgólové vedenie z prvého dejstva zveľadili vo výrazné víťazstvo i vďaka dvojgólovým strelcom Kaščákovi a T.Slatinskému.

Na druhý zápas nastúpil posledný Falcon´s proti druhému Euroteamu, ktorý rýchlymi protiútokmi v úvode rozhodol o osude stretnutia. o dva góly „sokolov“ sa zaslúžil Caban, hetrik v drese „maňkovcov“ zaznamenali Sudimak a Paraj.

V najlepšom zápase ročníka zohrali obe mužstvá výborný zápas pred prekvapivo zaplneným hľadiskom hlavne rodinnými príslušníkmi hráčov. Bolo sa na čo pozerať. Absolutórium patrí obom brankárom. Zemiar i hlavne „Dodo“ Snopko sa prekonávali v zákrokoch a prekvapivo „xanťáci“ nielen odolávali tlaku, ale sa dokonca gólom Romana Ľuptáka dostali do vedenia. Inkasovali však z kopačky Borgoňa. Potom už „coffoláci“ diktovali tempo stretnutia, keď po rohovom kope dostal nekompromisne do vedenia favorita Páleník. Skúsení obhajcovia titulu majstra potom už nepripustili obrat v stretnutí.

Výsledky:

2.kolo XV. ročníka Ligy 40+

  • RakyElán 40 – R-Pub 40 2:7 (1:4) – Šipula, Ostrihoň – Kaščák 2, T.Slatinský 2, P.Stankovič, Mančák, Kolenič
  • Falcon´s 40 – Euroteam 40 4:11 (2:7) – Caban 2, Krokoš, Horvát – Paraj 3, Sudimak 3, Paulovčík 2, Šovčík, Drozd, Blažek – ŽK: Šovčík
  • SP Hronn Xanto 40 – FC Coffola 40 2:5 (1:1) – R.Ľupták 2 – Borgoň, Dvorovenko, Páleník, A.Štefko, J.Maľa

Tretie kolo znovu s gólovým rekordom

V prvú novoročnú sobotu pokračovala v športovej hale ZŠ Námestie mládeže na Zvolenskom sídlisku Západ tretím kolom Liga 40+ v malom futbale. V troch stretnutiach XV.ročníka ligy hráčov nad 40 rokov padlo celkom prekvapivo až 45 gólov, na ktorých sa podieľalo 24 strelcov. Najúspešnejšími boli so štyrmi gólmi Ján Maľa a Rasťo Torňoš (obaja FC Coffola) a Števo Sudimak (Euroteam 40 ), ktorý si upevnil postavenie v čele tabuľky strelcov a v troch zápasoch zaznamenal už 10 gólov.

Doteraz v troch kolách Ligy 40+ padlo 113 gólov a strelecky sa presadilo až XXX strelcov. Najstarším hráčom súťaže je brankár Falcon´s Zdenko Uhrík (69 rokov v tomto roku) a najmladším nováčik v zostave RakyElán Braňo Kolény (40 rokov v tomto roku).

Všetky stretnutia rozhodoval Peter Hanes, hralo sa slušne bez kariet.

V úvodné stretnutie začalo prekvapivo gólom v sieti obhajcu minuloročného titulu a hráčov FC Coffola zobudila k zlepšenému výkonu až žrď Zemiarovej bránky pri ďalšej akcii RakyElán, ktorí však postupne strácali dych a už do polčasu sa prejavila skúsenosť i zohratosť formácií zverencov Doda Šataru, ktorí vyhrali polčas o 6 gólov. Rozostrieľali sa bratia Maľovci a Torňoš. V drese zelenobielych zaujal výkonom nováčik v zostave Braňo Kolény, ktorý pri prvom štarte zaznamenal hetrik.

Na druhý zápas nastúpil druhý Euroteam proti doteraz nebodujúcemu SP Hronn Xanto a po dosť vyrovnanom prvom dejstve i vďaka výbornému výkonu Doda Snopka v bránke SP uspel favorit až v druhom dejstve a „xanťákom“ nadelil 11 gólov. Števo Sudimák v drese „maňkovcov“ strelil 4 góly a Guzmana prekonal 2 krát Roman Ľupták.

V najlepšom zápase hracieho dňa bol tretí R-Pub so „sokolmi“ favoritom, no Falcon´s posilnení skúsenými hráčmi sa dokázali presadiť pred inak dobre chytajúcim Tužinským a viedli o gól už do polčasu. V druhom dejstve sa bolo na čo pozerať. Absolutórium patrí obom brankárom. No Sás si dobre postavil žrde svojej brány a 2 krát ho dokázal prekonať iba výborne orientujúci sa Kaščák. Za zelenožltých výborne zahrali Jablonka a Krokoš, ktorí strelili po 2 góly, „sokoli“ nepripustili obrat v stretnutí i vďaka kolektívnemu výkonu, prispeli k tomu gólmi i nováčik Pečarka a skúsený Melicherčík.

Výsledky:

3.kolo XV. ročníka Ligy 40+

  • FC Coffola 40 – RakyElán 40 15:4 (8:2) – J.Maľa 4, Torňoš 4, V.Maľa 3, Dvorovenko 2, Kolár, A.Štefko – Kolény 3, Hakeľ
  • Euroteam 40 – SP Hronn Xanto 40 11:3 (2:0) – Sudimak 4, Drozd 2, Vojtek 2, Balko 2, Paulovčík – R.Ľupták 2, Macho
  • R-Pub 40 – Falcon´s 40 5:7 (3:4) – Kaščák 2, Kolenič, Nagy, T.Slatinský – Krokoš 2, Jablonka 2, Uhliar, Pečarka, Melicherčík

Tabuľka po 3.kole

  1. FC Coffola 40 3 3 0 0 34:9 9
  2. Euroteam 40 3 3 0 0 29:9 9
  3. R-Pub 40 3 1 0 2 14:16 3
  4. SP Hronn Xanto 40 3 1 0 2 11:21 3
  5. Falcon´s 40 3 1 0 2 14:30 3
  6. RakyElán 40 3 0 0 3 11:28 0

Tabuľka strelcov po 3.kole XV.ročníka LIGY 40+ (113 gólov, 45 strelcov)

  1. SUDIMÁK Števo EUROTEAM 10

2-3. ĽUPTÁK Roman SP HRONN XANTO 8, MAĽA Ján FC COFFOLA 8

4-6. KROKOŠ Peter FALCON´S 5, PARAJ Jano EUROTEAM 5, TORŇOŠ Rasťo FC COFFOLA 5

7-10. BORGOŇ Maroš FC COFFOLA 4, ŠTEFKO Adrián FC COFFOLA 4, DROZD Patrik EUROTEAM 4, KAŠČÁK Peter R-PUB 4

4.kolo je na programe 12.01.2019 a postupne sa v hale ZŠ Námestie mládeže na Zvolenskom sídlisku Západ stretnú:

  • 09:00 RakyElán 40 – Falcon´s 40
  • 10:00 SP Hronn Xanto 40 – R-Pub 40
  • 11:00 FC Coffola 40 – Euroteam 40

Fotografie – LIMFU 40 2019

Článok a foto: Miloš Masarik

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading