• Pi. apr 19th, 2024

Bratislavčanky si vydreli víťazstvo vo Zvolene

basketbalový zápas žien Zvolen a Dubček Bratislava
Rozskok v úvode zápasu. Foto: IMG_1979

V druhú januárovú sobotu 12.1.2019 nového roka sa v športovej hale na zvolenskom sídlisku Západ hral prvý tohtoročný zápas basketbalistiek v spoločnej kategórii 1. liga žien a juniorky.

V tomto zápase 15. kola skupiny Západ si to na palubovke tunajšej školy navzájom rozdali domáce BK Zvolen a hráčky klubu Dubček Bratislava.

Predzápasové štatistiky predpokladali vyrovnaný zápas, nakoľko náš súper mal len o jednu prehru viac ako my a to v podobe 9 víťazstiev a 3 prehry.

Samotný zápas otvorili prvými dvoma bodmi naše baby, ktoré sa postupne ujali vedenia a začali si robiť párbodový náskok. Tréner Dubčeka reagoval oddychovým časom, po pár minútach hrania to ešte raz zopakoval, ale darilo sa im len naše hráčky držať na uzde a tak prvá štvrtina skončila 18:12.

Druhá štvrtina bola už vyrovnanejšia, respektíve súperky značne zatlačili a tento fakt viedol do našej nervozity, ktorá sa prejavila na palubovke veľkou stratou lôpt a to patrične využili Bratislavčanky. Pred oddychom v polovici sme síce viedli o 4 body 39:35, ale dalo sa tušiť, že to ešte len bude zaujímavé.

V tretej štvrtine sa bojovalo o každú loptu a diváci boli svedkami kvalitného basketbalu a pred poslednou štvrtinou svietilo na tabuli 54:52.

Zlom v zápase nastal v poslednej štvrtine, respektíve v posledných troch záverečných minútach, kedy sa protihráčkam podarilo v niekoľkých, v rade nasledujúcich akciách ujať vedenia. Naše baby toto vyviedlo z koncentrácie, ťažko dokázali reagovať a aj napriek veľkej snahe napokon tento zápas prehrali 58:63.

Nech sa páči pár fotografií samotného zápasu BK Zvolen a Dubček Bratislava

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading