• Ut. apr 23rd, 2024

Svidník uchmatol Zvolenčanom všetky body

Autor IMG_1979

feb 7, 2019
Úvodné podávanie rúk. Foto: IMG_1979

V treťom kole nadstavbovej časti Edymax extraligy mužov v skupine o 5. až 10. miesto privítali volejbalisti MVK Zvolen už v stredu v nadstavbovej časti doteraz neporazené mužstvo TJ Slávia Svidník. Hostia nielenže neprehrali, ale nestratili ani set. Po víťazstve MVK v Komárne sa očakával boj o víťazstvo.

MVK ZVOLEN – TJ SLÁVIA SVIDNÍK 0:3 (-18, -20, -13)

Zápas trval: 68 minút, rozhodovali: Poláčiková a Daruľa,

50 divákov. MVP: Jakub Hriňák (Svidník)

Štatistiky: útoky 31/42, esá 2/4, bloky 1/5, chyby 24/17

Zostavy:

  • Zvolen: Kučera 6, Michalec 2, Kliment 8, Vrtielka 11, Orolín 1, Podstupka 2, libero Hraňo (Vaško 2, Kamenský 2).

Tréner: M. Vaško

  • Svidník: J. Hriňák 3, Ščerba 4, Majcher 4, Pietrzak 17, Ciupa 10, Matušovský 3, libero S. Paňko (Markovič 4, Marjov 4, R. Vitko 2, Oleárnik 0).

Tréner: P. Tholt.

Úvod prvého dejstva herne divácky nezaujal, Zvolenčanom sa od začiatku nedarilo, Slávisti odskočili i zásluhou výbornej hry hádam najmenšieho hráča extraligy libera Paňka (173 cm) v poli. Doslova komfortný náskok si udržali do konca setu i po dvoch oddychových časoch MVK, ktorým sa nedarilo eliminovať útoky Pietrzaka a Ciupa, výborne blokoval Matušovský. Hostia druhý setbal uhrali po chybe MVK na podaní. 0:1.

V druhom sete začali Zvolenčania výborne, hrali lepšie na sieti, presadil sa Vrtielka i Kučera. Zvolenčania viedli až o 5 bodov, no potom kopili nepochopiteľné chyby a do stavu 20/20 sa zdalo, že o set zabojujú, no potom si poradili hostia s koncovkou si a Pietrzak premenil prvý setbal. 0:2.

V tretom sete domáci „vyrobili“ veľa nevynútených chýb na podaní i na sieti, naopak hosťom sa darilo prechádzať cez domáce bloky a vytvorili si obrovský bodový náskok . Kamenský síce znížil dvomi smečmi po diagonále, ale Vitkove zakončenia skončili vybitými blokmi a Marjove eso zabezpečilo mečbal, ktorý zužitkoval znova Vitko. 0:3.

Volejbalisti TJ Slávia Svidník tak vyhrali na palubovke MVK Zvolen 3:0 a natiahli sériu úspechov v 2. časti súťaže na štyri zápasy.

Vyjadrenia trénerov:

Martin Vaško, tréner Zvolena: “Celá dnešná prehra vyplývala z našej zlej prihrávky a veľa jednoduchých situácií sme riešili veľmi zbrklo.” Peter Tholt, tréner Svidníka: “Dobrá spolupráca starých hráčov s mladými. Skúšali sme rôzne veci a niektoré sa mi aj páčili.”

  • 2. zápas 3.kola nadstavby je na programe v sobotu už o 15,00 v hale ZŠ Námestie Mládeže na sídlisku Západ, kedy privítajú posledné mužstvo exraligy VKM Stará Ľubovňa.

Fotografie: MVK Zvolen – TJ Slávia Svidník 

Článok: Miloš Masarik. Foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading