• Pi. apr 19th, 2024

Zverenkyne ŠKK Zvolen reprezentovali Zvolen nielen pod Zoborom, ale aj v Budapešti

Autor IMG_1979

mar 15, 2019

TS: Uplynulý týždeň bol bohatý na podujatia v krasokorčuľovaní. Kým v chorvátskom Zagrebe bojovali o tituly naši juniorskí reprezentanti, na Majstrovstvách sveta a v ruskom Krasnojarsku univerzitní krasokorčuliari na 29. zimnej univerziáde, sa v Nitre konalo v tejto súťažnej sezóne posledné, už 16. kolo pretekov Slovenského pohára (SP) v kraskorčuľovaní. Na Nitrava cup 2019, prihlásilo 9. – 10. marca 22 klubov Slovenska a 1 zahraničný (CRO) spolu 185 pretekárov. V “A” kategórii štartovalo 87 a v “B” kategórii 48 krasokorčuliarov. V “C” basic, hviezdičkách a v IK 50 pretekárov.

Športový krasokorčuliarsky klub mesta Zvolen (ŠKK) mal zastúpenie v kategórii staršie žiačky “B” Karin Ištokovičovú, ktorá sa umiestnila na 5. mieste.

ŠKK mal však zastúpenie aj na ďalších pretekoch v metropole Maďarska, v Budapešti – na 3. ročníku Valentine Cup-u. Na tieto prestížne krasokorčuliarske preteky prihlásilo 199 pretekárov 9 krajín (HU, SVK, CRO, ITA, GER, FRA, CZE, GBR, UKR). Ako jediná Slovenka reprezentoval Laura Debnárová nielen Slovensko, svoj klub ŠKK, ale aj mesto Zvolen. V silnej konkurencii sa Laura umiestnila na 8. mieste.

Aj keď séria pretekov SP v tejto súťažnej sezóne skončila, na krasokorčuliarky ŠKK aj ich trénerku Janu Zrubecovú čakajú ďalšie zahraničné preteky, najbližšie v Székesfehérvári – Jégmadár Cup 2019.

Fotografie – ŠKK Zvolen 

Na foto: Pretekárka Karin Ištokovičová (foto z Nitry) a Laura Debnárová s trénerkou Janou Zrubecovou (foto z Budapešti)

TS: Mária Zrubecová (mz). Foto: Archív ŠKK

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading