• Pi. apr 19th, 2024

ŠKK Zvolen bilancoval svoju 10. súťažnú sezónu

Autor IMG_1979

máj 10, 2019
Spoločná fotografia krasokorčuliarok
Pretekárky a pokročilé ŠKK Zvolen spolu s trénerkou Janou Zrubecovou. Autor foto: Archív ŠKK

Športový krasokorčuliarsky klub mesta Zvolen (ŠKK) ukončil v apríli svoju v poradí už 10 súťažnú sezónu a bilancuje. Sezóna 2018/2019 začala už s novým, prísnejším rozdelením pretekárov a to nie len podľa veku ale už aj podľa ich výkonnosti.

Krasokorčuľovanie je náročný výkonnostný šport a možnosť štartovať na súťažiach Slovenského pohára (SP) dostali len tí pretekári, ktorí splnením výkonnostných podmienok (8 tried testov rozdelených podľa vekových kategórii) boli zaradení do “A” skupiny. V “B” skupine mohli štartovať pretekári so splneným testom o 1 resp. 2 triedy nižším. Ostatní pretekári mali možnosť súťažiť v “C” skupine – basic alebo IK ( interpretačné, rekreačné korčuľovanie, hobby skaters).

ŠKK mal v SP zastúpenie v “A” skupine – Lauru Debnárovú, ktorá súťažila v kategórii staršie žiačky. Laura má splnený požadovaný test pre st. žiačky č. 3 na 100%, absolvovala 8 kôl SP na ktorých získala do Pohára klubov (PK) 160 bodov. Laura úspešne reprezentovala ŠKK i mesto Zvolen aj na pretekoch v zahraničí – na Valentin cup-e v Budapešti sa umiestnila na 8. mieste a sezónu ukončila 6. miestom na Jégmadár cup-e v Székesfehérvári.

V kategórii “A” mal ŠKK aj ďalšiu pretekárku – Soňu Nemcovú, ktorá súťažila v 9 ročných nádejach. Soňa reprezentovala ŠKK v 6 kolách SP, na ktorých získala do PK 120 bodov. V decembri 2018 na Santa Claus cup- e v Budapešti, jedných z najväčších a najprestížnejších pretekoch v Európe, obsadila 20. miesto z 31.

Podmienky pre štart v “B” skupine spĺňali ďalšie 2 krasokorčuliarky v kategórii staršie žiačky. Ema Huliaková po ročnej pauze, má splnený test č. 5 na 73%. Štartovala na záver sezóny v Székesfehérvári na Jégmadár cup-e, kde sa umiestnila na 9. mieste. Karin Ištokovičová so splneným testom č. 4 na 50% absolvovala posledné kolo SP, ktoré sa konalo v Nitre – Nitrava cup a obsadila na ňom 8. miesto.

V kategórii mladšie žiačky sa cez sezónu pripravovala na testy Dominika Nociarová. Ďalšie 3 budúce krasokorčuliarke nádeje sa na svoj debut na súťažnom ľade ešte len pripravujú. V našej kraso prípravke trénovali ďalšie 2 dievčatá a pripravovali sa na prestup medzi pretekárky. Kurzu základov korčuľovania sa zúčastnilo viac ako 50 chlapcov i dievčat a v taktiež množstvo „dospelákov“ v kurze pre dospelých.

ŠKK okrem účasti svojich krasokorčuliarok na pretekoch SP i súťažiach v zahraničí, pripravil nielen pre svojich ale i bývalých členov niekoľko karnevalov – Halloveen, Mikuláš na ľade, Valentínske korčuľovanie, ale aj čoraz obľúbenejšie a žiadanejšie korčuľovanie rodičov s deťmi.

Tréningy pretekárok viedla Jana Zrubecová, hlavná trénerka klubu, držiteľka IV. trénerskej triedy i licencie na in-line korčuľovanie. Niekoľko sezón účinkovala v muzikále na ľade Mrázik a momentálne v ľadovej show Máša a medveď. V klube pôsobia aj ďalšie 2 trénerky – Marcela Vavrincová a Veronika Kulichová, trénerky I. tr a taktiež držiteľky licencie na in-line. Obidve úspešne i s hlavou trénerkou, viedli kurzy korčuľovania a Marcela Vavrincová aj našu kraso prípravku.

SP v krasokorčuľovaní mal v sezóne 2018/2019 vypísaných 16 kôl ale tréneri mali možnosť výberu max. 10 kôl na ktoré mohli svojich zverencov prihlásiť. Nie všetky kluby ktoré sa prihlásili usporiadať preteky SP ich vypísali pre všetky vekové kategórie.

Zranenia ale aj choroby neobišli ani naše pretekárky a podpísali sa pod neúčasť na pretekoch ale i testoch, hlavne v závere sezóny. Pretekárky ŠKK majú za sebou aj spoločné fotografovanie na záver sezóny.

Pretekárky ŠKK majú do polovice mája oddych, po ktorom ich čaká náročná letná príprava na suchu, ku ktorým pribudnú aj tréningy na in- line korčuliach, no to sa k nim pripoja aj ďalší záujemcovia o tento šport z radov detí ale i dospelých. Vítaní sú všetci.

Všetky informácie o činnosti ŠKK ale aj pozvánky na rôzne akcie nášho klubu nájdete na : http://www.krasozvolen.sk

TS: Mária Zrubecová (mz). Autor foto: Archív ŠKK

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading