• Pi. apr 19th, 2024

Zvolenskej Míle pre mamu sa zúčastnilo viac ako 400 účastníkov

Slávnostné prestrihnutie pásky. Foto: IMG_1979

Na 50-tich miestach na Slovensku sa v sobotu 11.5.2019 konalo jedno veľké spoločné podujatie, venované oslave Dňa matiek a to Míľa pre mamu.

K týmto miestam sa po prvýkrát pripojilo aj mesto Zvolen a v areáli ZŠ Námestie mládeže na zvolenskom sídlisku Západ sa jedna takáto oslava matiek konala.

Organizačne toto podujatie malo pod palcom RC Svet rodiny a spoluorganizačne podalo pomocnú ruku OC OKO a ďalší partneri.

Samotné podujatie moderoval Richard Sanitra.

Celkovo sa tu na Západe zaregistrovalo 403 účastníkov a keď sme pri tých číslach, celoslovensky to bolo 26531, čo je viac než fantastické číslo.

Po samotnej registrácii bolo potrebné prejsť jednotlivé stanovištia a zbierať pečiatky, či už to boli tvorivé dielne, pocitová dráha, in-line korčuľovanie, hasiči, hry so safari alebo poznávame prírodu.

Na hlavnom pódiu si deti mohli pozrieť rozprávku O psíčkovi a mačičke v podaní Divadla Zelienka a vystúpenie tanečného súboru SCVČ Relaxáčik z Banskej Bystrice.

Po 16-tej nastal ten moment, kedy všetci tu prítomní prišli k páske a po jej prestrihnutí nožnicami, ktoré mali v rukách Sanja Nikolov, Rastislav Karczub a maskot si spoločne celé rodiny prešli bežecký ovál a tak v podstate absolvovali aj posledné stanovište, za ktoré dostali pečiatku.

Samozrejme, týmto aktom nebolo podujatiu koniec, pokračovalo v rozbehnutom programe ďalej. Najskôr sa na pódiu predstavili rodičia s deťmi v hudobno – tanečnom vystúpení Sonyta music a neskôr zahrali a zaspievali členovia Konzervatória PinkHarmony.

Na samotný záver sa konalo ešte žrebovanie tomboly o hodnotné ceny a týmto sa dalo považovať podujatie za ukončené.

Tak aj takúto podobu malo prvé podujatie tohto druhu vo Zvolene a treba dať palec hore organizátorom a realizačnému tímu zároveň za bohatý program a bezproblémový priebeh podujatia.

Fotogaléria: Míľa pre mamu vo Zvolene 2019

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading