• Pi. apr 19th, 2024

3. ročník turnaja veteránov vyhrali Bosákovci

turnaj-veteranov-boxo-zv-9
Spoločná fotografia účastníkov turnaja. Foto: IMG_1979

Ešte neutíchli ohlasy na účinkovanie mužstiev Zvolenskej SCHALLER FACILITY LIMFU na Majstrovstvách Slovenska v Piešťanoch a už organizátori pripravili 3. ročník turnaja veteránov v malom futbale BOXO LiGA 60+, určený pre hráčov narodených v roku 1959 a starších.

Vo štvrtok 27.júna 2019 v podvečer sa v areáli ZŠ na sídlisku Sekier zišla partia futbalu chtivých šesťdesiatnikov, aby odohrali už tretí ročník turnaja v malom futbale, ktorý už tradične kvalitne pripravili riaditeľ turnaja Ján Račko, predseda organizačného výboru Peter Suja a generálny partner súťaže Ján Bosák. V úvode sa konal „draft“, v ktorom si kapitáni kompletizovali zostavy do obvyklých troch mužstiev turnaja.

Na hraciu plochu s umelou trávou nastúpili v úmornom teple k trom stretnutiam na 2×12 minút vo formáte 4+1 nastúpili mužstvá v týchto zostavách:

„Lamešovci“ (červeno-biely) :

  • Patráš Marián – Lameš Ondrej (K), Koreň Ján, Zauška Milan, Podkonický Ján, Homola Juraj, Sudimak Štefan

„Bosákovci“ (čierno-červení) :

  • Uhrík Zdenko – Bosák Ján (K), Sanitra Peter, Polóny Dušan, Piecka Ján, Suja Peter, Vrbinský Ján

„Plesníkovci“ (modro-biely) :

  • Krahulec Ján – Klandúch Ľuboš (K), Konček Dušan, Dian Ondrej, Bešina Michal, Kuchár Rudo, Vlačuha Igor

Dvadsaťjeden aktérov povzbudzovali, kritizovali a výbornú atmosféru vytvárali ich z rôznych dôvodov nehrajúci vrstovníci i čoraz viac miestnych divákov, ktorí boli prekvapení, že na trávniku hrajú šesťdesiatnici, najmladším bol Ján Koreň (60) a najstarším dokonca sedemdesiatnik Ján Vrbinský (71). Veď vekové priemery mužstiev sú neuveriteľné s porovnaním k výkonom na ihrisku, najmladší „Lamešovci“ dovŕšili rovných 64 rokov, najstarší „Bosákovci“ mali až 65,42 rokov a „Plesníkovci“ sa dožili 64,42 roka.

Výhodu posledného stretnutia využili plne čierno-červení „Bosákovci“, ktorí vedeli aký výsledok musia uhrať na prvenstvo po predchádzajúcej remíza s „Lamešovcami“, no zastrieľali si i nadplán a obhájili minuloročné víťazstvo. „Plesníkovci“ prehrali oba duely. Spolu padlo 17 gólov, zápasy rozhodovali Vlačuha, Suja a Lameš, ktorý sa s 3 gólmi stal najlepším strelcom turnaja.

Výsledky:

  • Lamešovci – Plesníkovci 3:1 (0:0) Lameš 2, Koreň – Bešina
  • Plesníkovci – Bosákovci 2:5 (1:2) Klanduch, Vlačuha – Polóny 2, Bosák, Sanitra, Suja
  • Bosákovci – Lamešovci 3:3 (1:2) Bosák, Sanitra, Suja – Lameš, Homola, Sudimak

Poradie:

  1. Bosákovci 2 1 1 0 8:5 4
  2. Lamešovci 2 1 1 0 6:4 4
  3. Plesníkovci 2 0 0 2 3:8 0

Zvolenská liga malého futbalu SCHALLER FACILITY LIMFU Zvolen upútala turnajom šesťdesiatnikov, podujatím ktoré nemá nielen na Slovensku, ale i v Európe, či vo Svete obdobu, aj predstaviteľov Svetovej federácie malého futbalu i Asociaci malého fotbalu České republiky a zvolenskí šesťdesiatnici sa môžu tešiť a trénovať na podujatie na reprezentačnej úrovni, ktorým bude medzištátny zápas Česko – Slovensko hráčov nad 60 rokov v Prahe.

Fotogaléria – 3.ročník turnaja veteránov v malom futbale

Článok: Miloš Masarik. Foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading